Credit24 Rahvaliiga raames esmakordselt toimuva sarja Suvevolle projektijuhi Tiit Savasoni sõnul sündis uue võistlussarja idee soovist luua võrkpalli armastajatele suveks ühine mänguvõimalus, kus nad saaksid lisaks saalihooajale end ka välioludes proovile panna. „Suvevolle teeb eriliseks võistkondade moodustamise süsteem. Nimelt ei pea võistlemiseks omama võistkonda. Esimesel etapil moodustatakse võistkonnad loosi teel, järgnevatel etappidel pannakse see kokku vastavalt mängija kogutud reitingule. Iga saavutatud koht etapil ning osalemiste arv annab võistlejale kindlaksmääratud arv punkte,“ selgitas Savason.

Suvevolle etapid hakkavad toimuma igal teisipäeval algusega kell 18:00, samaaegselt kaheteistkümnes Eestimaa kohas: Pirital, Kärdlas, Kuressaares, Pärnus, Rakveres, Tartus, Viljandis, Võrus, Otepääl, Põlvas, Paides ja Läänemaal. Osalema on oodatud kõik soovijad, kes pole 2010/2011 hooajal kuulunud Schenker Meistriliiga meeskondade koosseisu ja kel on vanust vähemalt 14 eluaastat. Hooaja viimane mäng toimub 26. juulil 2011.

„Esimesele Suvevolle etapile on oodata ka üllatuskülalisi, kellega harrastusportlastel on võimalik koos mängida ja mõõtu võtta,“ lisas Tiit Savason. Kõikide mängijate vahel, kes on osalenud vähemalt viiel etapil loositakse välja kolm reisipaketti kahele Ahvenamaale rannavolle MK etapile. Lisaks saavad autasustatud iga etapi esikolmikusse kuulujad ning hooaja kokkuvõttes parima reitinguga mängijad.

Eesti esirannavõrkpalluri Rivo Vesiku arvates on Suvevolle lahe suvine jätk Credit24 Rahvaliigale. „Uus sari on eriline juba seetõttu, et minu teada ei ole kunagi varem tehtud spordiüritust, mis toimuks nii paljudes kohtades üle Eesti samaaegselt. Kuna suvel on inimesed väga liikuvad, siis antud võistlus võimaldab mängida üks nädal Pärnus, teine Kuressaares võihoopis Võrus,“ kommenteeris Vesik. „Uus algatus on tore ka sellepoolest, et tegemist on võistlusega, mis on mõeldud nii rahvasportlastele kui ka elukutselistele sportlastele. Kuna võistkonna liikmed ei ole kindlaks määratud, siis võib juhtuda, et ühte tiimi sattudes saab koos mängida ka tuntud sportlastega, kellele muidu käiakse väljaku kõrval kaasa elamas. Ka mina püüan võistlussarjast vähemasti korra suve jooksul osa võtta,“ lisas ta.

Meeste- ja naistearvestuses peetakse võistlusi eraldi, välja arvatud juhul kui nais- või meeskondi on vähem kui kolm võistkonda. Sellisel juhul koostatakse segavõistkonnad ja mängijad selekteeritakse võistkondadesse üldise reitingutabeli alusel. Mängijate arv ühes võistkonnas on 3 või 4, vastavalt osalejate üldarvule. Mängud peetakse rahvusvaheliste saalivõrkpalli reeglite järgi välitingimustes. Täpne turniirisüsteem ja ajakava selgub enne võistluste algust.Suvevolle võistlustele saab end eelnevalt registreerida leheküljel www.skoor.ee/volle.