Mis võistlus on "Jõusaali TÄHT" ?

Tegemist on Audentes Fitness-i traditsioonilise võistlussarjaga jõusaalis, mis kestab viis kuud ja hõlmab viit võistlusala. Kõikide etappide koondarvestuse võitja kuulutatakse jõusaali täheks. Üldvõitja selgitatakse välja nii meeste kui ka naiste arvestuses.

Kuidas võistlused läksid?

Tase oli sellel aastal, võrreldes eelmise aastaga, tunduvalt tugevam ning ka konkurents kohtade jagamisel väga tihe. Kõik osalejad võtsid võistlust väga tõsiselt ja taheti oma parim tulemus teha. Paljude soov oli ka eelmise aasta tulemust ületada, mis enamusel ka õnnestus.

Mis oli üllatavat?

Üllatav oligi see, et võistlust võeti väga tõsiselt ning ei tuldud käega lööma. Loomulikult oma osa oli ka selles, et see aasta olid super auhinnad koostööpartneritelt: Sportlandilt ja MyBody'lt. Samuti väga hea meel oli selle üle, et võrreldes eelmise aastaga oli naiste osavõtt suurenenud lausa kolmandiku võrra ja meestel püsis number sama.

Anna palun uute etappide osas infot ja ka järgmise aasta plaanidest?

Jah, see aasta pole võistlused veel läbi, vaid alles alguses. Möödas on vaid esimene etapp. Ees on ootamas veel 4 etappi: iga kuu üks. Rohkem infot võistluste kohta saab meie kodulehelt: http://www.audentesfitness.ee/jousaali-taht/. Kindlasti teeme järgmine aasta võistlussarja uuesti, et kes sel korral veel tulla pelgavad, võivad juba praegu ettevalmistustega alustada ning seni publikuna teistele kaasa elada.

Kuidas oleks võistluseks nutikas valmistuda?

Võistlusteks annab hea ettevalmistuse juba regulaarne jõusaali külastamine, sest võistlussari koosnebki just väga mitmekülgsetest harjutustest, et kõigil oleks võimalus oma parim anda. Peale sõudmist on nüüd tulemas meestele lõuatõmbed, rippes jalgade tõsted kangi puudutamisega, kükk (oma keharaskusega) ja lamades surumine (oma keharaskusega). Naistele lõuatõmbed (vastukaaluga pool kehakaalu), istesse tõus, kükk (poole keharaskusega) ja rööbaspuudel surumine (vastukaaluga pool kehakaalu).
Samuti on meil treeningplaanis eritund just võistlussarjaks ettevalmistumiseks. Treeningus võetakse läbi kõik võistlussarja puudutavad elemendid ning treeningut juhendavad meie jõusaalitreenerid Siim Veri ning Marko Sildoja.

Kes seekord võitsid ja üldse silma paistsid?

Selle etapi tabeli ülemises otsas käis tihe rebimine ainult meetriste vahedega. Meestest võitis 1 meetrise eduga Pearu-Paul Piperal, kelle lõplik tulemus oli 536 meetrit. Pearul oli abiks ka väga hea ergutusmeeskond ning pingutus oli sedavõrd tugev, et pärast sooritust tuli mõnda aega pulssi taastada ja hinge tõmmata.


Naistel seevastu kujunes väga põnev olukord kus esimese koha vääriliseks sõudsid lausa kaks naist, Anu Teesaar ja Julia Kurbat, ühe ja sama tulemusega: 461. Lõpliku võitja selgitab ümbersõudmine.