Alal on võimalik Spordimeditsiini Sihtasutuse õdede abil mõõta kolesterooli, veresuhkrut ja kätejõudu. Tuntud spordifüsioterapeut Lauri Rannama õpetab kinesioteipimist ning jagab huvilistele infot, millist teipi osta. TLÜ Terviseteaduste ja Spordi Instituudi teadurite abil saab spiromeetriga mõõta oma kopsumahtu ning tensoplatvormil mõõta üleshüppe kõrgust. Eesti Ortoosikeskuse jalaravispetsialist annab võimaluse teha huvilistel jalalaba digiuuring ning nõustab selle juurde jooksujalanõu ja ortoosi valiku osas. Eliko Tehnoloogia Arenduskeskus demonstreerib Eestis välja töötatud andurtehnoloogiat, mis võimaldab jälgida liigutuste õigsust ja tuvastada väsimuse märke, mille abil on võimalik kogu treeningule mõeldud aeg ratsionaalselt ära kasutada. Taastusravis saab anduritega hinnata vigastustest taastumise stabiilsust, patsientide motoorset võimekust, tasakaalu jm. AB Tehnoloogia õpetab elustamisvõtteid AED elustamisaparaatide abil, mis on paigaldatud ka suurematesse spordikompleksidesse. Kuna tervislik sportimine hakkab ka toitumisest, siis Kliinik 32 suuhügienistid nõustavad ning näitavad sellekohaseid lühivideosid. Sportlyzeri teadurid tutvustavad treeningute planeerimise ja juhtimise analüüsi tarkvara, mida saavad huvilised tasuta kasutama hakata.

Maratoonorlastele eraldi alal teostavad Fysioparki füsioterapeudid lühifüsioteraapia seansse lihaste lõdvestamiseks, lisaks on võimalik Spordihoolduse abil jäävanni, kompressioonimasina ja diatherma masina abil soodustada enda kiiremat taastumist.

Kahtlemata on spordimeditsiinialal kõike tuntum sportlane äsjane maailmameister Nikolai Novosjolov, kes saabub alale peame 10 km etapi lõpetamist (ca 14.30). Siis võivad kõik huvilised oma võistlusnumbri tema autogrammiga tähistada. Nikolail ja Eesti Vehklemisliidul on kaasas simulatsioonvehklemise võimalused. Lisaks on kohapeal puugibuss, kus sel päeval saab soodushinnaga vaktsiine teha.

Veel jaotatakse meditsiinialal praktilisi infomaterjale tasakaalustatud toitumisest, spordivigastuste esmaabist, alaselja valudega tegelemisest, venitamisest, jala tervisest, teipimistehnikatest, verepõhisest tervisekontrollist jne.

Osalejatele on teenused tasuta (va vaktsineerimine), teistele on osad teenused (nt verevõtt) sümboolse tasu eest.

SportEST on loodud koostöös erinevate spordimeditsiini ning tugi- ja lisateenuseid pakkuvate asutustega. Peamise eesmärgiga vähendada sporditraumasid, pakkuda kvaliteetset spordivigastuste ravi ja parandada taastumist.

Klastri peamiseks eesmärgiks maratonil on terviseedendus, kus läbi teavitustöö soovitakse vähendada sporditraumasid, muuta tervisekontroll ja ravi efektiivsemaks, mis tagab parema sporditulemuse.

Tervisliku sportimise alased artiklid, info seminaride kohta jms on koondatud SportEST koduleheküljele www.sport.ee ning Delfi Sport alamrubriiki Spordimeditsiin.

Projekt ja esmakordne spordimeditsiiniala spordiüritusel on kaasrahastatud SportESTi eestvedamisel EASi kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist ja Tallinna Linnavalituse Spordi- ja Noorsooameti abil.