Jooks ümber Ülemiste järve pakub jooksusõpradele ainulaadse võimaluse kord aastas joosta ümber tallinlaste joogivee allika. Lisaks tavadistantsile toimub Ülemiste järve jooksu raames 5 km pikkune metsajooks ning kõigi jooksusõprade kõrval on stardijoonele oodatud ka kepikõndijad, sest mõlemal distantsil võib harrastada kepikõndi. Kõik lõpetajad saavad traditsioonilise medali.

Peakandidaat esikohale on Viljar Vallimäe, kes hiljuti võitis uue isikliku rekordiga Eesti meistrivõistlused poolmaratonis ja on peale kolme etappi ka EMT Järvejooksude sarja liider. Viljarile pakuvad tugevat konkurentsi Kaur Kivistik, Sergei Tšerepannikov, Ilja Nikolajev ja Taivo Püi.

Naistest läheb favoriidina rajale sarja kindel liider Evelin Talts, kes võitis Eesti poolmaratoni meistrivõistlustel pronksmedali. Naiste arvestuses tuleb põnev võistlus järgmistele kohtadele Stamina Arcotransport tiimi jooksjate Merill Mägi ja Olga Andrejava vahel.

Jooksupäeva raames toimuvad ka POP lastejooksud kuni 12 aasta vanustele lastele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Kõige nooremad alustavad kell 11.00. Igale lapsele antakse finišis ka POP kõnekaart.

Skypark toob lastele atraktiivse seiklusraja. Lastejooksudes osalejad saavad osaleda Sparta jalgpallitreenerite Ralf Rogovi ning Marko Pärnpuu juhtimisel jalgpalli täpsuslöökide võistluses.

Sarja spordipartner adidas koostöös Rademariga pakub Ülemiste järve jooksul võimalust teha footscani jalatesti, mille tulemused lihtsustavad jooksujalanõude valikut. Samuti on võimalik jooksudel osta soodsa hinnaga adidase jooksuvarustust.

Sparta Spordiklubi fitnessitreenerid teevad enne järveringile minekut jooksusõpradele meeleoluka soojenduse. Sparta telgis teevad Marek Morozov ning Margus Silbaum kehakoostise mõõtmise testi.

Lisaks jooksmisele saab kohapeal tutvuda ka tallinlaste joogivee allikaga – Ülemiste Veepuhastusjaamaga. Ülemiste jooksu toetaja on AS Tallinna Vesi korraldab jooksupäeval, 27.augustil kell 11.00 – 14.30 ka Tallinna Veepuhastusjaama lahtiste uste päevad. Põnevad eestikeelsed ekskursioonid igal pool- ja täistunnil. Viimane ekskursioon stardib kell 14.30. Venekeelsed ekskursioonid kell 11.00, 12.30 ja 14.30. Lastele põnevad veeteemalised tegevused Tilgu ja Pipi Pikksukaga.