Liikumisaasta 2014 egiidi all toimuval Eestimaa orienteerumispäeval saab spordialaga tutvuda igas maakonnas, mille raames korraldatakse kokku 18 üritust. Eestimaa orienteerumispäeva eesmärk on teadvustada liikumisest lugupidavatele inimestele, et jooksmise, ujumise, rattasõidu ja paljude teiste alade kõrval on üheks toredaks ja põnevaks liikumisvõimaluseks orienteerumine. Orienteerumise hooaeg kestab varakevadest kuni hilissügiseni. Lisaks omapäi metsas jalutamisele on võimalus aasta jooksul osaleda ligi 280 orienteerumispäevakul, mis toimuvad regulaarselt kõikjal Eestis.

Orienteerumine on spordiala, kus orienteeruja liigub iseseisvalt maastikul, kasutades selleks ainult kaarti ja kompassi.

Eestimaa orienteerumispäeva üritused toimuvad järgmistes kohtades (täpsem info  www.paevakud.ee ):

Harjumaa – Pirita

Hiiumaa- Kärdla sadam

Ida-Virumaa - Pannjärve

Jõgevamaa - Aravete Kardirada

Järvamaa – Paide, kiriku tagune väljak

Järvamaa - Türi Kesklinna park

Läänemaa - Kuliste

Põlvamaa - Põlva staadion

Põlvamaa - Värska alevik

Pärnumaa - Valgeranna

Raplamaa - Rapla Ühisgümnaasium

Saaremaa - Kuressaare Tervisepark

Tartumaa - Vooremäe

Valgamaa - Lüllemäe

Valgamaa - Pühajärve

Viljandimaa – Paalalinna

Võrumaa - Võru staadion

Orienteerumispäevakud on tööpäevaõhtuti toimuvad orienteerumissündmused. Sobiva pikkuse ja keerukusega radu on nii algajatele kui edasijõudnutele, nii noortele kui ka eakatele. Eesti suurim ja vanim, juba 51. aastat peetav Tallinna neljapäevakute sari pakub võrdlusmomenti omaealistega nii 8-aastastele põnnidele nöörirajal kui ka näiteks 80-aastastele härrasmeestele. Selline formaat muudab üritusel osalemise mugavaks kogu perele – omale jõukohase raja leiab igaüks.