Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Üks neist, keda toetatakse, on 6-aastane Erik. Ta on tähelepanelik ja ülihea mäluga poiss, kes siiski sündis elutunnusteta ning elule turgutades said arstid tema emale lubada vaid seda, et poeg hakkab kunagi silmi pilgutama. Taastusravi abil on Erik aga jõudnud lausa nii kaugele, et abivahendite toel ise väikseid samme astuda. Ees on veel aga pikk tee. Teine lastest, 12-aastane Artjom on väga õpihimuline ning räägib puhtalt kahte keelt, kuid toimetab oma toimetusi ratastoolis. Temagi saab koos sadade teiste lastega Haapsalus taastusravi.

Teatejooks toimub neljapäeval, 9. mail 21 Eesti linnas: Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis, Võrus. Teatejooksu raames toimub samal ajal ja samal jooksudistantsil heategevuslik toetusjooks täiskasvanutele. Osalema on oodatud ettevõtted kaheksaliikmeliste meeskondadega, samuti sõpruskondade tiimid.

Meeskonna võib komplekteerida vastavalt oma soovile ning piiranguid pole – oodatud on igas vanuses, igast soost ja erineva sportliku vormiga heatahtlikud inimesed. Kaheksaliikmelises võistkonnas läbib iga osaleja 200 meetrit. Meeskonna jooksudistants on seega 8 x 200 meetrit. Joostakse pendelteatejooksu põhimõttel – see tähendab, et eelmiselt jooksjalt tuleb võtta teatepulk ning pärast see edukalt järgmisele jooksjale üle anda. Kõik osalejad saavad endale Teatejooksu punased särgid.

Kui lapsed jooksevad Teatejooksul tasuta, siis ettevõtetel, kes tahavad toetada liikumisvõime kaotanud laste ravi ja Teatejooksu toetusjooksul osaleda, on osavõtutasu 160 eurot, millest pool annetatakse heategevuseks pool ja pool läheb jooksu tehnilise korralduse kuludeks. Osalemiseks palume täita registreerimisvormi, kus tuleks märkida ka osalejate särgisuurused (S,M, L, XL). Osalemissoovist palun andke teada jooksu korraldajatele, kelle nimekirja vastavalt toimumislinnale leiate kodulehelt www.teatejooks.ee.

Registreerimise tähtaeg on 24. aprill. Soovijatel palutakse kindlasti registreerida selleks ajaks, sest ainult nii saab paremini Teatejooksu korraldada ning ühtlasi tagada, et kõik soovijad kindlasti osaleda saavad. Kui jooksma tulla pole võimalik, ent soov toetada on, siis on teretulnud annetused heategevustelefonil 900 7777 (kõne hind 7 eurot).