Esimest korda Viljandi järvejooksu võitnud spordiklubi Jooksupartner esindaja Ilja Nikolajev sai ajaks 36.49 ning edestas finišis teise koha saanud Stamina klubi esindajat Sergei Tšerepannikovi minuti ja viie sekundiga. Kolmandaks jäi samuti Stamina esindaja Roman Fosti. Tema aeg oli 38.15.

Nikolajev ja Tšerepannikov läksid konkurentidelt eest juba jooksu esimesel poolel. Neljanda kilomeetri lõpus olevas Orika silla vahefinišis olid kaks liidrit veel koos, kuid järve vastaskaldal jooksis Nikolajev konkurendilt eest ära.

Tänavune jooks peeti küll päikesepaistelise ilmaga, kuid jooksjad pidid võitlema tugeva tuule ning kohati pehme pinnasega. Järvejooksu kõigi aegade paremustabelis läheb Nikolajevi võiduaeg 25. kohale.

Väga tubli jooksu tegi rasketes oludes aga naiste võitja Leila Luik. Tema lõpetas üldises pingereas 38. kohaga ning sai ajaks 42.51. Viljandi järvejooksu kõigi aegade paremustabelis annab see naiste hulgas neljanda koha, kusjuures Luige tänane aeg on absoluutselt parim Eesti naisjooksja saavutatud tulemus. Ümber Viljandi järve jooksu neli parimat võiduaega on naiste seas välja jooksnud Venemaa esindaja Natalja Sokolova.

Kui mullu jäi 32 aasta pikkuse pausi järel võit Viljandimaale, siis tänavu oli parim Viljandimaa esindaja üldarvestuses 17. Maakonna parima jooksja au kuulub Joosep Tammemäele Viljandi suusaklubist.

Mitme aasta pikkuse pausi järel tegi tänavu kaasa ka jooksu 11kordne võitja ning rajarekordi omanik Pavel Loskutov. Tippspordist loobunud ning vaid enda rõõmuks treeniv Loskutov seekord paremate hulka pääseda ei üritanudki. Ta alustas jooksu rahulikus tempos ning parandas pidevalt oma kohta jooksu teises pooles. Valgalane jooksis ajaks 46.29 ning oli 128. kohal.

Eesti vanimale rahvaspordivõistlusele, tänavu 84. korda peetud ümber Viljandi järve jooksule startis ligi 2700 jooksjat ning 500 kepikõndijat.

Tulemused:

1. Ilja Nikolajev SK Jooksupartner 36.49

2. Sergei Tšerepannikov Stamina SK 37.54

3. Roman Fosti Stamina SK 38.15

4. Allar Lamp TÜASK 38.33

5. Dmitri Aristov Dmitri SK Mitš 38.43

6. Elar Vulla Rakvere KJK ViKe 38.53

7. Ivar Ivanov Võru KJK Lõunalõvi 39.21

8. Vjatšeslav Košelev KJK Kalev Sillamäe 39.23

9. Priit Lehismets Stamina SK 39.24

10. Ralf Lipp EMÜ SK 39.24