Kokku osales lapsi 2697, neist 1914 olid TILLUsõitudel (distantsidega 400, 700 meetrit ning 1 kilomeeter) ning 783 sõitsid MINImaratoni (5,1 kilomeetrit). Nii palju lapsi pole enne SEB Tartu Rattamaratoni lasteüritustel osalenud, möödunud aastal osales 2242 last.

TILLUjooksu 700 meetri distantsi esimesel finišeerijal, 6-aastasel Tobiasel oli medalit kätte saades väga hea meel. “Rattasõit meeldib mulle väga, sest siis saab esimesi kohti,” ütles Tobias ausalt. Samas soovitas ta rattasõitu kõikidele: “Siis saab trenni teha!”

Ühtlasi lõpetasid SEB 16. Tartu Rattamaratoni lastesõidud ka selle hooaja Tartu MINI Nelikürituse 2013 sarja - eelnevalt oli aasta jooksul kõigil lastel võimalik suusatada, joosta ning sõita rattaga Tartu kesklinnas.

“Tänane lasteüritus pani Tartu MINI Neliküritusele mõnusa lõppakordi ja mul on hea meel, et lapsi oli mullusest rohkem,” sõnas Klubi Tartu Maratoni projektijuht Kunnar Karu. “Eriti tore oli see, et kõikide vanuseklasside startides, alates 3-aastastest kuni põhikooli õpilasteni välja, oli rattahuvilisi ühe palju ning võrdselt. See näitab, et igas vanuses lapsed ja nende vanemad hindavad värskes õhus aktiivset liikumist ning loodetavasti harjutab see lapsi tihedamalt sportima ja võtma osa rahvaspordiüritustest,” lisas Karu.

Kuigi Tartu MINI Neliküritus 2013 sai täna lõpu, on üks lasteüritus veel tulemas: 5. oktoobril toimuvad Tartu kesklinnas 2. Tartu Linnamaratoni ja Tartu Sügisjooksu lastejooksud.

Homme, 15. septembril antakse start SEB 16. Tartu Rattamaratoni 89 ning 40 kilomeetri distantsidele. Rajale oodatakse üle 5500 ratturi.


Vaata fotogaleriid: