35. Tartu Rattaralli lastedistantsid on mõeldud igas vanuses lastele - TILLUsõidud (500 m ja 1,1 km) eelkooliealistele ja MINIralli (5,2 km ja 7,6 km) kooliealistele. Kõige pisemaid, eelkooliealisi osales tänasel üritusel esialgsetel andmetel 1910 ning kooliõpilasi oli 1320.

“Väikesed ja noored rattasõbrad said taaskord nautida suurepärast rattailma ning võimalust tavapäevadel autoliiklusele avatud sõiduteedel üheskoos sportimisest rõõmu tunda,” sõnas Indrek Kelk, 35. Tartu Rattaralli võistluste direktor. “Eriliseks teeb tänase päeva see, et samal rajal sõitsid nii lapsed kui ka mõned tunnid hiljem startinud profiratturid Tartu Grand Prix’l. Täna on Tartus tõeline rattapidu!” lisas Kelk.

Tartu Rattaralli lastesõidud olid tänavuse Tartu Maratoni Mini Kuubiku sarja kolmas etapp. Sari jätkub augustis 10. Tartu Rulluisumaratoni lasteüritusega. Kõik Tartu Maratoni Mini Kuubiku üritused on lastele tasuta ning üritustel võitjaid ei selgitata. Kõik lõpetajad saavad medali, diplomi ning pisikese auhinnakoti.

Täna toimuvad 35. Tartu Rattaralli põhisõidud. Kavas on 135km ja 56km pikkused distantsid, mis vallutavad sel aastal Postitee, Otepää kõrgustiku ning Nõo.