Mulgi rattamaratoni 60 kilomeetrisele põhidistantsile startis 1011 ratturit. Võistlejaterivi eest läks number ühe all rajale Estonian Cup rattasarja möödunud aasta võitja Caspar Austa. Nimekatest ratturitest oli kohal kogu Eesti maastikuratturite paremik, teiste seas ka Estonian Cup rattamaratonide sarja mitmekordsed võitjad Allan Oras ja Alges Maasikmets.

Aastaid Eesti paremikku kuulunud Tartu rattur Caspar Austa alistas 12. Mulgi rattamaratonil kõik vastased ning võitis esimest korda oma karjääri jooksul Viljandimaal sõidetava maratoni. Ehkki Austa on oma karjääri jooksul poodiumi kõrgeimal astmel seisnud palju kordi ning ta oli mullu parim ka Estonian Cup rattamaratonide sarja kõigi etappide kokkuvõttes, polnud ta seni Viljandimaal sõidetaval maratonil kordagi isegi poodiumile pääsenud. Täna alistusid talle finišispurdis nii Allan Oras kui Sander Maasing.

Samsung Estonian Cupi avavõistluse 11. kilomeetril moodustasid juhtduo Erkki Pütsep ja Peeter Pruus. Jälitajad Caspar Austa ja Sigvard Kukk, kaotasid kahele liidrile sel hetkel juba poole minutiga. Neli kilomeetrit hiljem oli vahe juba 40 sekundit ning kui läbitud oli kolmandik 60-ne kilomeetrisest võistlusmaast, juhtisid Pütsep ja Pruusi jälitajate ees juba rohkem kui minutiga.

“Me ei arvanud, et nad ette jäävadki,” tunnistas Caspar Austa hiljem finišis. Liidrite jaoks hakkasid äpardused juhtuma siis kui jõuti Holstre-Polli suusaradadele. Vaevalt paarsada meetrit enne ühel heinamaal olevat mudast auku ületades lõhkus Peeter Pruus tagumise käiguvahetaja ning tema sellega oligi tema sõit lõppenud. Pütsep jäi üksi ning suur edu hakkas kiirelt kaduma. Holstre-Polli mägedes asunud Premium7 vahefiniši ja koos sellega 80 eurose kütusekaardi võitis küll Pütsep, kuid nüüd juba vaid napi viie sekundilise edumaaga Caspar Austa ees.

Sõidu 40. kilomeetril asuvale Mulgi rattamaratoni üheks kaubamärgiks saanud veetakistusele jõudes oli liidritegrupp viieliikmeline. Erki Pütsepa rattal lagunes veetakistuses tagumine jooks ning kõrges mängus jätkasid võistlust 4 meest - Caspar Austa, Allan Oras, Markku Ainsalu ja Sander Maasing.

Kui lõpujooneni jäi veel paarsada meetrit üritas Sander Maasing esikohta endale napsata, kuid vahetult enne finišijoont läbis liivase rajalõigu kõige osavamalt Austa ning veeres ülestõstetud kätega üle joone.

Mulgi rattamaratonil osales kokku 1771 ratturit, neist 60 kilomeetri pikkusele põhisõidule pani end kirja 1164 osalejat, kellest stardis oli 1011. Poolmaratonile startis ligi 463 ratturit ja Gutta lastesõitudes osales kokku 297 väikest ratturit.

12. Mulgi Rattamaratoni paremusjärjestus
1. Caspar Austa A&T Sport TYSK TEAM 2:08.25
2. Allan Oras Hawaii Express 2:08.26
3. Sander Maasing Peloton 2:08.27
4. Markku Ainsalu Nissan Proshop Team 2:08.33
5. Raido Kodanipork Arctic Sportclub I 2:08.38
6. Alges Maasikmets Extreme Sport 2:09.53
7. Sigvard Kukk Spordipartner 2:10.05
8. Erki Pütsep Fixus Sport 2:10.23
9. Jaan Kirsipuu CFC 2:12.09
10. Ivo Suur Nissan Proshop Team 2:12.09

Naisratturitest oli Viljandis kiireim Liisi Rist, kes ületas finišijoone kokkuvõttes 178 kohaga (kaotus võitjale 33 minutit).

Axa poolmaratoni parim oli Ekke-Kaur Vosman ajaga 1:11.20. Talle järgnesid 20 sekundilise kaotusega Mihkel Kalja ja 35sekundilise kaotusega Sten-Erik Ottender.

Raja 37-38 kilomeetril mõõdeti kõigi maratonisõitjate läbimise aega Everesti kilomeetril. Täna oli kiireim üldarvestuses kümnenda koha saanud Ivo Suur.