Täna hommikul peeti heade mõtete linnas maha meeleolukas TILLUsõit ja MINImaraton. Kõige pisemad suusasõbrad (kuni 3-aastased) läbisid 400 meetrit, 12-aastased ja vanemad sõitsid võidu 1,8-kilomeetrisel suusaringil.

“Kui esialgu olid ilmaprogrnoosid nädalalõpu kohta üsna vesised ja lund mittetõotavad, siis nädala keskel hakkas paistma, et talv võib tagasi tulla ja kuna Tähtvere Spordipargi kunstlumerajad olid suured sulad väikeste kaotustega üle elanud, otsustasime lastesõidud õigel ajal ära korraldada ning vähemalt nii palju Tartu Maratoni programmist 2016. aastal ellu viia,” sõnas Indrek Kelk, 44. Tartu Maratoni võistluste direktor.

Kuna veebruari sulad jätsid Tähtvere Spordiparki alles vaid kunstlumerajad, siis planeeritud pikemaid, neljakilomeetriseid sõite ei olnud võimalik lastele korraldada. Kõige pikem ring oli 1,8km pikkune. “Samas usun, et kuna talveolud on olnud väga heitlikud ja ka lapsed pole palju suusatamist harjutada saanud, oli see piisav maksimaalse distantsi pikkuseks,” sõnas Kelk.

TILLUsõitudel, mis olid distantsidega 400 meetrit, 500 meetrit ja 1 kilomeeter, osales täna 673 last. 1,8km pikkuse MINImaratoni distantsi läbis 234 koolinoort. Möödunud aastal, kui 43. Tartu Maraton toimus täies mahus heade lumeoludega, osales lastesõitudel 1460 noort suusasõpra.

“Tänased lasteürituste osalejatenumbrid näitavad, kui oluline on põhiürituse toimumine või mittetoimumine,” lausus Kelk. “Suure märgi jätsidki need, kes oleksid tulnud Lõuna-Eestisse terve perega - lapsevanemad oleksid pühapäeval suusamaratonil osalenud ning päev varem toonud lapsed lastesõitudele. Täna oli valdav enamus osalejatest pärit Tartus või lähedalt. Siiski väga tore on näha, Tartu kandi rahva hulgas on lastesõidud nii populaarsed.”

Homme 44. Tartu Maratoni ei toimu, kuid rada on treenimiseks üsna sõidetav ja seega kõigile suusahuvilistele avatud.

Järgmine Tartu Maratoni Kuubiku ning Tartu Maratoni Mini Kuubiku osavõistlus toimub maikuu esimesel nädalavahetusel, kui aset leiab 34. Tartu Jooksumaraton.