Rahvusvahelise Jalgratta Liidu komissar ning Estonian Cycling Weekend 2012 peakomissar Mr. Andreas Gensheimer on rõõmus, et selliseid lasteüritusi korraldatakse: „On äärmiselt oluline, et lapsed spordi juurde tuuakse, sest just nende seast võivad järgmised tuleviku tippratturid välja kasvada.“ SEB 31. Tartu Rattaralli lastesõitude kohta lisab Gensheimer veel: „Ma pole mitte kuskil maailmas näinud nii suurt vaid lastele mõeldud rattaüritust!“

Laste rattaralli avasid tõukerattaralliga maskotid, misjärel oli järg TILLUsõitude käes, kus osales 1879 väikest ratturit. MINIrallist võttis osa 1468 noort rattasõpra.

"Siin on palju inimesi ja me saame rattarallil omavahel sõbraks" rõõmustab 13-aastane Kevin, kes läks täna juba kolmandat korda SEB Tartu Rattaralli lasteralli starti.

Klubi Tartu Maratoni lasteüritustel võitjaid ei selgitada, sest kõik lapsed on võitu väärt! Iga laps startis ja lõpetas numbrimärgiga „1“ ja lisaks sai iga laps maratonijänestega kuldse medali ja diplomi.

Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu sõnul on selliste lasteürituste korraldamine igati oluline: „Tõepoolest võivad just siit välja kasvada meie tulevased rattatipud ning on ülimalt hea meel, et saame korraldada sellist maailmas ainulaadset üritust.“

SEB 31. Tartu Rattaralli lastesõidud olid 3. etapp kogu aasta jooksul toimuvast Tartu MINI Neliküritus 2012 sarjast. Lastele suunatud sarja neljas, viimane etapp toimub sügisel ja seejärel tunnustatakse kõiki Tartu MINI Neliküritus 2012 sarja väikseid ja tublisid osavõtjaid, kes on osalenud kõigil neljal etapil: suusatamisel, jooksmisel ja rattasõitudel.