Ümber Viljandi järve jooksu üritused said tavapäraselt alguse 30. aprillil, kui Viljandi staadionil jooksid alla 12-aastased lapsed. Tänavu startis 860 last ehk 45 võrra enam kui aasta tagasi. Kõige rohkem oli startijaid tavapäraselt 1-3-aastaste seas, kus lapsed saavad joosta koos vanematega.

Ümber Viljandi järve jooksu lastevõistlusel läbisid alla 9-aastased lapsed 300 meetri ning 10-12-aastased lapsed 700 meetri pikkuse distantsi. Võitjaid ei selgitatud, finišiprotokolli ei koostatud ning kõik lõpetajad said jooksu lõpetamise järel magusa auhinna.

Viiendat aastat anti päev enne suurjooksu start ka teatejooksule ümber Viljandi järve ning tänavu oli selles kümneliikmeliste võistkondade jõuproovis suur muutus, sest esimest korda said võistelda ettevõtete esindused. Stardis oli 13 võistkonda, neist seitse ettevõtete, neli põhikoolide ja kaks gümnaasiumide arvestuses.

Üldvõit läks tänavu noorimatele osalejatele ehk põhikoolide arvestuses esikoha saanud Viljandi Paalalinna koolile, kes edestas parimat gümnaasiumi esindust ligi 20 sekundiga.

Paalalinna kooli kümneliikmeline võistkond lõpetas ajaga 47.25. Põhikoolide arvestuses järgnesid Põltsamaa Ühisgümnaasiumi põhikooli esindus ajaga 54.30 ning ajaga 54.34 oli finišis Kesklinna kool.

Üldarvestuses teisena ületas lõpujoone Põltsamaa Ühisgümnaasiumi gümnasistide esindus ajaga 47.43. Selles võistlusklassis oli nende ainsaks konkurendiks Viljandi gümnaasiumi esindus ja nemad lõpetasid ajaga 49.03.

Suure osa distantsist üldarvestuses juhtinud Põltsamaa kooli esindus andis juhtohjad Paalalinna koolile järve vastaskalda teises pooles, kus Viljandi terviserajal on rasked ja pikad tõusud ning langused.

Esimest korda viie aasta jooksul oli kavas ka ettevõtete teatejooks ning firmade esindusi oli stardis seitse. „Kedagi meelitama ei pidanud, kõik tulid ise ja vastukaja oli väga hea,“ tunnistas teatejooksu korraldaja ja Myfitnessi spordiklubi jooksutreener Raivo Nõmm.

Ehkki ettevõtete esindustel kulus rajal rohkem aega kui koolilastel, oli nende võistlus lõpuni väga pingeline. Kolm esimest firmat jõudsid lõpusirgele kolmekesi koos. Esikoha sai lõpuks Sveba-Dahlen (aeg 52.53), teise koha sai Elamuspank (52.57) ja kolmandaks jäi MyFitness (53.01).

Teatejooksu võistkonnas pidi olema viis naist ja viis meest ning ühe etapi pikkus oli 500 meetrit kuni 2 kilomeetrit. Jooksu rada kulges mööda terviserada, mis on kokkuvõttes paar kilomeetrit pikem ja oluliselt raskem trass, kui on kasutusel 1. mail ümber Viljandi järve jooksul.

Ümber Viljandi järve jooksule antakse start 1. mail kell 12 Viljandi staadionil. Jooksule ja kümme minutit hiljem startivale kepikõnnile on end kirja pannud üle 3600 osaleja.