Kesk-Eestis, ideaalsetes võistlusoludes toimunud Rakke Rattamaratoni 59 km pikkusele rajale startis kogu Eesti maastikuratta paremik. Tugevatest tegijatest olid puudu vaid Jaan Kirsipuu ning Martin Loo ja naiste liider Maaris Meier, kes osalevad samal ajal toimuval MK-etapil Inglismaal.

Erki Pütsep pidas stardi eel antud lubadust ja sõitis eest juba esimestel kilomeetritel. Otsustavad sündmused arenesid siiski paarkümmend kilomeetrit hiljem vahetult enne Emumäe tõuse ja singleid, kui jälitajad olid Pütsepa edumaa kärpinud poolesajale meetrile. „Mul oli küll plaan kiirelt alustada, ent kohe mitte kõike välja panna ja plaanisin otsustavat rünnakut just Emumäel," kommenteeris võitja pärast finišit. Erki Pütsepa uuele kiirendusele jälitajate seast keegi vastata ei suutnud ning võistluse lõpetas Pütsep veenva, enam kui kahe ja poole minutilise edumaaga. Pütsep võttis ka Premium7 vahefiniši võidu ja sellega kaasnevad preemiapunktid.

U23 vanuseklassis oli parim Peeter Pruus, kes lõpetas üldjärjestuses neljandal kohal. Kiireim naine maratonirajal oli parim Kristel Koort (üldjärjestuses 156). Axa Poolmaratoni võitis teist etappi järjest Kaarel Redi.

Fuji XI Rakke Rattamaratoni paremusjärjestus:

1. Erki Pütsep (Alpha Baltic/Unitymarathons.com), 2:01.17
2. Allan Oras (Rietumu-Delfin)  +2.33
3. Caspar Austa (TÜ Akadeemiline Spordiklubi)  +2.33
4. Peeter Pruus (Raplamaa Rattaklubi KOMO)  +2.34
5. Raido Kodanipork (Arctic Sportclub I)  +2.34
6. Ernests Benhens-Bekens (Rietumu-Delfin)  +2.34

Rakke Rattamaratonil osales 910 ratturit põhidistantsil, 334 AXA poolmaratonil ja 198 väikest ratturit Jänksi lastesõitudes.

Kahe etapi kokkuvõttes juhib individuaalses arvestuses Caspar Austa. Võistkondadest on pärast Rõuge ja Rakke rattamaratoni kõige enam punkte Extreme Spordi rattavõistkonnal.

Elion Estonian Cup kolmas osavõistlus toimub Kalevipoja Rattamaraton toimub 11. juunil Jõgeva maakonnas, Kuremaal.