Eesti rahvaspordi entusiastidest IT spetsialistide poolt loodud Pinmarks.me mobiilirakendus võimaldab  http://pinmarks.me/ veebilehel jälgida reaalajas ratturite liikumist Elion Estonian Cup maratonidesarja kõigil kaheksal etapil. Teenuse kasutamiseks on vajalik GPS toega Android, iPhone või uuema Nokia Symbian telefoni olemasolu. Kõik rakenduse paigaldamise ja käivitamisega seotud juhised on ära toodud pinmarks.me veebilehel.

Uuenduslikku rakendust kasutati esimest korda selle aasta veebruaris toimunud Tartu Suusamaratonil. Pärast edukat debüüti on Pinmarks.me tehnilist lahendust kasutatud mitmel suusavõistlusel ning nüüd ka kõigil 2011. aasta Elion Estonian Cup etappidel, alates rattamaratonidesarja esimesest osavõistlusest Rõuges 7. mail.

Pinmarks.me üks loojatest Asko Seeba hakkas spetsiaalset tehnilist lahendust arendama esmalt iseenda jaoks Tartu Maratoniks valmistudes. "Minu pereliikmed on spordiüritustega seoses alatasa teada soovinud, kui kaugel ma rajal olen ja kuidas mul läheb," rääkis Seeba. Tema sõnul tulid kolleegid arendusideega entusiastlikult kaasa ning juba esimesest võistlusest alates sai Pinmarks.me rakendus palju positiivset kasutajate tagasisidet. „Kui tavajuhul saab televisioonist jälgida lõviosas liidrite sõitu, siis nüüd on võimalik kaasa elada igale harrastajale ning hoida silma peal just oma lähedastel," tõi Seeba välja Pinmarks.me olulisema eelise. Elion Estonian Cup peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul annab Pinmarks.me rakendus Eestis toimuvatele suurtele rahvaspordiüritusele lisaks uue mõõtme. „Võimalus teha enda liikumine maratonirajal nähtavaks ning jagada seda oma lähedastega, liidab rahvaspordiüritustega uut publikut ja pöidlahoidjaid," kinnitab Tõnissaar. Käesoleva hooaja esimene Elion Estonian Cup rattamaraton stardib viie päeva pärast Rõuges.

Elion Estonian Cup 2011 kalenderplaan:

1. etapp 07. mai (laupäev) Rõuge Rattamaraton
2. etapp 22. mai (pühapäev)Fuji XI Rakke Rattamaraton
3. etapp 11. juuni (laupäev) 4. Kalevipoja Rattamaraton
4. etapp 10. juuli (pühapäev) 14. Tallinna Rattamaraton
5. etapp 23. juuli (laupäev) 11. Elva Rattamaraton
6. etapp 14. august (pühapäev) 12. Jõulumäe Rattamaraton
7. etapp 27. august (laupäev) 12. Otepää Rattamaraton
8. etapp 10. september (laupäev) 11. Mulgi Rattamaraton