Kahel päeval toimub kaks meeleolukat rahvaspordiüritust. Laupäeval, 5.juulil kell 12 antakse start 33. jooksule ümber Pühajärve ja pühapäeval, 6.juulil kell 12 stardib Pühajärve pargitriatlon.

Peapretendedid esikohale on eelmise aasta Pühajärve jooksu võitja Sergei Tšerepannikov ja eelmisel nädalavahetusel 10000 meetri distantsil Eesti meistriks jooksnud Evelin Talts. Lisaks Eesti parimatele jooksjatele on starti oodata ka Eesti suusa- ja laskesuusakoondiste liikmeid, kellest Raido Ränkel ja Kauri Kõiv võivad võistelda kõrgete kohtade nimel.

10,7 kilomeetri pikkusele 33. Pühajärve jooksule on oodatud lisaks rahvasportlasele loomulikult ka vähemtreenitumad liikumisharrastajad. Lisaks jooksjatele on oodatud ka kepikõndijad, sest ring ümber Pühajärve sobib ideaalselt ka kõndimiseks. Lõpetajaid ootab finišis medal, Tere jogurt ja Saku jook.

Kell 11 on kõik väikesed jooksusõbrad oodatud Pühajärve Puhkekeskuse pargis toimuvatele Mumuu lastejooksudele. Lapsed saavad end kirja panna enne starti ja osalemine lastele on tasuta. Jooksupäeval toimub Pühajärve Puhkekeskuse pargis ka öko- ja loodustoodete laat, kus on võimalik degusteerida ja osta mahetoitu.

Pühapäeval toimuval Suple, Sõtku, Sörgi rahvatriatlonide sarja kuuluval Pühajärve pargitriatlonil tuleb ujuda 150 meetrit, sõita rattaga 9 kilomeetrit ja joosta 3 kilomeetrit. Pühajärv ja Puhkekeskuse park on end triatlonisõpradele juba mitmekordselt tõestanud ja pargitriatloni distants on sobivalt mõõdukas, et kõik soovijad saaksid kaunil suvepäeval kasvõi esimest korda elus triatloni proovida.

Sel aastal selgitatakse ka mitmekülgsemad spordisõbrad, sest ümber Pühajärve jooksul ja Pühajärve pargitriatlonil osalejate vahel selgitatakse ka koondarvestus. Seega tasub jooksu- ja triatlonisõpradel Pühajärve sportlikul nädalavahetusel osaleda mõlemal võistlusel ning naiste ja meeste 3 paremat saavad ka auhinnatud.