Tänavuse aasta Kõva Mehe Jooksu võitis Jarmo Kaasiku, kes läbis distantsi ajaga 57.48,6. Talle järgnesid Rauno Tiits ja Rene Mägi, kes kaotasid vastavalt 40 ja 45,2 sekundiga.

Naiste seas saavutas esimese koha Kaidy Kaasiku ajaga 1:03.49,6. Keidy Kaasiku lõpetas teisena (+8,5 sekundit) ja kolmandaks jäi Merlyn Valma, kaotust kogunes 1 minut ja 9 sekundit.

Kõikide tulemustega saab tutvuda siit.

ENNE TÄNAST:

Stamina ja Saunapunkti poolt korraldatava Icebug Kõva Mehe Jooksu distants on traditsiooniliselt 10 km ning rada on adrenaliini tõstev ja meeldejäävaid emotsioone pakkuv. Krossijooksuks sobival rajal tuleb osalejatel läbida ja ületada erinevaid looduslikke ja spetsiaalselt jooksu jaoks ehitatud takistusi.

Juba tuttavatele läbi jõe ja üle heinapallide virna jooksmisele, erinevate veetakistuste ületamisele ja läbimisele, mudas roomamisele ja torudesse sukeldumisele tuleb sel korral osalejatel ka käte jõul rippes edasi liikuda ning suur konteiner ületada.

Kell 11 saavad ka väikesed jooksusõbrad aimu takistustega jooksust, sest siis antakse start ca 400 m jooksuringile, kus kuni 10-aastased saava osaleda Kõva Kuti Jooksul.

Kõva Mehe Jooksu lõpuprotokolli reeglitepärase aja kirja saamiseks peavad osalejad läbima-ületama kõik rajale jäävad takistused. Takistuste mitteläbimise korral tuleb osalejatel teha trahviks kätekõverdusi. Lisaks individuaalsele arvestusel selgitatakse ka kõige kõvem tiim. Kolme- kuni viieliikmelise tiimi arvestuses liidetakse kolme kiireima osaleja ajad ja väikseima ajaga tiim on võitja. Võistlejate ohutuse ja takistuste nautimise huvides on osalejad jagatud nelja stardigruppi. 1. grupis stardivad eelmisel aastal head tulemust näidanud ja ka potentsiaalsed kiiremad. Ülejäänud grupid on reeglina moodustatud registreerimise ajalise järjekorra alusel. Igas grupis läheb rajale keskmiselt 200 osalejat.

Ka seekord teeb Icebug Kõva Mehe Jooksust otseülekande Delfi TV, mis annab huvilistele ka kodus diivanil võimaluse kaasa elada atraktiivsele spordisündmusele. Lisaks on ka võistluskeskuses suur ekraan, kus kaasaelajad saavad jälgida rajal toimuvat. Icebug Kõva Mehe Jooksu lõpetajatele on uhke medal ja Crafti särk.

Info ja eelmiste Kõva Mehe Jooksude meenutused www.stamina.ee/kovamees