„Tartu rattamaratoni võit on vaieldamatult kõige prestiižsem saavutus maastikurattasõidus – nii Eestis kui ka tõenäoliselt kogu Baltikumis,“ ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

Koos Eesti parimate maastikuratturitega läheb rajale ka üle 5000 harrastussportlase ja lihtsalt spordisõbra. Kelgu sõnul kujuneb eliitratturite jaoks maraton pigem taktikasõiduks. „Kuna rada ei ole eliitratturitele väga raske, ei pruugi võita mitte kõige tugevam, vaid hoopis rattur, kes on osanud sõita kõige targemini,“ ütles Kelk.

„Kindlasti on Eesti kõige raskem maastikurattasõit Haanja 100. Aga võimalik, et Tartu rattamaraton on raskuselt isegi teisel kohal arvestades sõidu pikkust ja kogutõusude summat. Rattamaratoni raskusastet võib tohutult mõjutada ka ilm - väga poristes oludes võib sõit muutuda kuni 30% raskemaks,“ lisas ta.

Eelmisel aastal võitis SEB 16. Tartu rattamaratoni ja Eesti meistritiitli Erki Pütsep. Talle järgnesid Allan Oras ja Martin Loo. Naiste arvestuses tuli Eesti meistriks kahe lätlanna järel kolmandana lõpetanud Janelle Uibokand, kes alistas Maaris Meieri ja Daisi Risti.

SEB 16. Tartu rattamaraton toimub 15. septembril, kui Eesti parimad läbivad koos harrastajate ja spordisõpradega 89km Otepäält Elvasse. Samal ajal sõidetakse ka lühemal 40km distantsil, mis stardib samuti Otepäält ja finišeerub Elvas, kuid ei tee võrreldes 89km distantsiga nii pikka ringi.

Homme on viimane päev, kui rattamaratonile on võimalik registreeruda soodushinnaga – 89km 40€ ning 40km 25€.