Koorastes traditsioonilise suvise võistlusega Koprakarikas, mida viivad koostöös läbi Orienteerumisklubi Põlva Kobras ja Eesti Orienteerumisliit.

Kooraste ilusates männimetsades joostakse reedel lühirada ning laupäeval ja pühapäeval tavarajad. Liiga arvestuses jagatakse punkte kõikidel päevadel, muutes selle nädalavahetuse liiga üldvõidu püüdjatele väga tähtsaks.

Osalema oodatakse 400 võistlejat, peamiselt Eestist ja Lätist, kelle seas on ka projekti „Est-O-Lat league“ raames toimunud koolide orienteerumise-õppepäevadel osalenud õpilasi ning teisi piirkonnast pärit algajaid, kellele on planeeritud spetsiaalne koolitus ja võimalus enne päris võistlust õpperada läbida.

Sarja kuulub 2011. aastal kaheksa osavõistlust orienteerumisjooksus, millest 4 peetakse Eesti ja 4 Läti territooriumil. Hooaja kokkuvõttes selgitatakse parimad 16 vanuseklassis nii naiste kui meeste arvestuses.

Pärast 3 osavõistlust Lätis ja 2 Eestis, on liiga liidriteks naiste põhiklassis lätlanna Aija Skrastina ja meeste põhiklassis Briksnis SK-st ning Timo Sild Orienteerumisklubist Võru. Eesti orienteerujad on liidriteks 10 vanuseklassis.

Eesti-Läti orienteerumisliiga on osa Eesti ja Läti orienteerumisliitude projektist „Est-O-Lat league“, mille peaeesmärgiks on uuendada orienteerumisspordi traditsioone ja tagada spordiala jätkusuutlikkus Eesti-Läti piirialadel. Projekti kestus on 24 kuud, selle tegevused jätkuvad mõlemas riigis 2012. aasta suveni.

Projekti kaasfinantseerib 85 % ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fond. Projekti summaarne eelarve on 166 304,00 EUR.