Sõmerpalus Pühajõe ja Vagula järve äärsetes männikutes pakutakse võimalust orienteeruda igas vanuses huvilistel – oma rada on alates 8 kuni 85- aastastele. Eelregistreerinuid on üle 650 võistleja, kokku 8-st riigist, kuid ka kohapeal registreerides on võimalik osaleda erineva raskusastmega orienteerumisradadel. Algajaile on mõeldud spetsiaalne tasuta õpperada, mille eel toimub ka lühike orienteerumise õpetus.

XXIII Suunto Games on Eesti-Läti orienteerumisliiga käesoleva hooaja 8-ks ja ühtlasi viimaseks osavõistluseks, mille järel selguvad aprillis Jõgevamaal alanud hooaja parimad kokku 32-s vanuseklassis. Pärast 4 osavõistlust Lätis ja 3 Eestis, on põhiklasside võidud kindlustanud OK Võru esindajad Eleri Hirv ja Timo Sild, kuid paljudes vanuseklassides on võiduvõimalus säilinud veel enam kui kahel võistlejal ning oodata on tihedaid mõõduvõttusid Eesti ja Läti parimate vahel.

Võistlus on tänu online-kontrollpunktidest saabuvatele vaheaegadele jälgitav ka internetist Orienteerumisklubi Võru kodulehelt www.okvoru.ee.

Eesti-Läti orienteerumisliiga on osa Eesti ja Läti alaliitude projektist „Est-O-Lat League“, mille peaeesmärgiks on uuendada orienteerumisspordi traditsioone ja tagada spordiala jätkusuutlikkus Eesti-Läti piirialadel. Projekti kestus on 24 kuud, selle tegevused jätkuvad mõlemas riigis 2012. aasta augustini.