Tänasel pressikonverentsil tunnistas Nurme, et on sisutihedast staadionihooajast füüsiliselt ja vaimselt väsinud, kuid kohusetunne ei lase tal Baltimaade suurima jooksusündmuse ajal kodus istuda.

"Miks ma siia tulin? Tegemist on Baltimaade suurima jooksusündmusega. Kui ma sel ajal Eesti ühe parima pikamaajooksjana kodus istuksin, peaksin küsima endalt, kes ma siis olen. Ei saa ju kodus istuda, kui Baltimaade suurim jooksusündmus toimub siinsamas, minu riigis. See on ka motivatsioon, miks ma olen siia tulnud," rääkis Nurme.

"Kahtlemata on see ka minu jaoks väljakutse, kuna siin on ka teisi jooksjaid, kellega võidu joosta ja samas publik, kellele rõõmu pakkuda, et oma inimesed on ka võimelised eesotsas kohti jagama."

Teist aastat järjest osaleb Tallinna Maratonil ka Nurme keenialasest sõber ja treeningpartner Ibrahim Mukunga, kes teeb pühapäeval oma maratoni debüüdi. Mullu jooksis ta poolmaratoni.

42,2 km distantsile pidi Mukunga end kirja panema, kuna osaleb Selveri Linnajooksude sarjas, kus tal on enne kahte viimast etappi 10-minutiline edu Sergei Tšerepannikovi ees.

Kuigi Mukunga ütles pressikonverentsi laua taga, et on võimeline jooksma kahe tunni ja 15 minutiga, siis Nurme ennustab sõbrale pigem aega 2:18-2:19 kanti.

Nurme sõnul on Mukunga võtnud sihiks edaspidigi pigem maratonile keskenduda: "See on tema jaoks suur au esimene maraton Eestis teha. Mine sa tea, mis mehega tegu võib olla. Äkki on järgmine 2:06 mees, kes on võimeline võitma suuri jookse?"

Pikem intervjuu Tiidrek Nurmega videos: