Jooksurühm MyFit RUN koguneb MyFitnessi Viimsi klubi juurde igal teisipäeva õhtul. Eesmärk on saada tugevamaks, kiiremaks ja vastupidavamaks, et juba kuu aja pärast startida MyFitness Viimsi Jooksul. Seni on tehtud peamiselt üldfüüsilisi harjutusi saalis, nüüd on aeg tunnetada maastikku, hingata kevadõhku ja unustada jooksulint.

Seekordse trenni teema on mäkkejooks. Kõigepealt tuleb aga õige mäeni…. joosta. Enne kurjakuulutava mäkkejooksu algust kamandab treener Kristiina jooksusõbrad kahte viirgu ning näitab erinevaid jooksusamme ja harjutusi. Kavas on klassika — põlvetõstejooks, aga ka sprindile vajalikud tõukesammuga harjutused. Kõikide harjutuste võtmeks on hoopis tugev kere keskosa. Selgub, et jooksmiseks on vaja hoida kere keskosa tugev ja puusad paigal, käed peavad liikuma keha lähedalt — just selline tehnika on kõige ökonoomsem.

Mäkkejooks kujutab endast kolme ringi sprinti mäest üles. Distantsi pikkus on 30–40 meetrit ja mäkke joostakse üksi. Treener võtab aega ja iga ring tuleb läbida eelmisest kiiremini. Kolme kiirendusega asi ei piirdu — järgnevad mõned ebameeldivad harjutused jalgadele: kükid, väljaastekükid ja muud, niigi pehmetele jalgadele viimast lihvi andvad harjutused. Seejärel on kätte jõudnud finaal - veel kaks viimast mäkketõusu.

Õues treenimine andis kehale hoopis teistsuguse koormuse. Saalis treenitakse tavaliselt erinevaid lihasgruppe, õues on töös kogu keha. Maastikul jooksmine on võrreldes jooksulindiga täiesti teine tunne, arvestama peab mitme aspektiga — tuul, päike, libedus, pehme või kõva pinnas. Õues treenimine on mõnus, kindlasti hea vaheldus talv läbi toas kangi tõstmisele ja treeningurattaga sõitmisele.

MyFitness Viimsi Jooksule on ennast kirja pannud ka muusik Ikevald Rannap

„Mul on väga hea meel, et MyFitnessiga koostööd alustasin. Minu esimene sihtmärk on MyFitness Viimsi Jooks, milleks hakkasin treenima juba aasta alguses. Esimese asjana selgitasime koos treeneriga välja minu hetkeolukorra — tegime kehaanalüüsi ja sain treenimiseks nõuandeid. Kehaanalüüsist oli mulle väga suur abi, sest nüüd tean, mis seisukorras mu keha on, millised kohad vajavad rohkem tähelepanu ja mida veel vaja arendada.“

Ikevaldi valmistumisega MyFitness Viimsi Jooksuks saad silma peal hoida MyFitnessi veebis ja MyFitness Viimsi Jooksu Facebooki Event’il.

Õues teenitakse ka Viljandis

Treeningurühmaga MyFit RUN saab liituda ka Viljandis. Jooksutrennidega alustati selle kuu alguses ja trennid toimuvad kaks korda nädalas. Välistreeningud kestavad terve suve ja iga kuu lõpus saavad treenitavad läbida kehaanalüüsi, et oma tulemustest aimu saada.

Jooksuhooaeg saab hoo sisse juba 15. mail MyFitness Viimsi Jooksuga. Info ja registreerimine SIIN

Jaga
Kommentaarid