Tänase seisuga on Suurjooksule registreerunud juba ligi 3000 osalejat, mis tõotab tõelist kevadist jooksjate pidu. Lisaks Eestile on jooksjaid ja kepikõndijaid saabumas 11 välisriigist - Lätist, Venemaalt, Soomest, Belgiast, Taanist, Saksamaalt, Prantsusmaalt, Mehhikost, Ameerika Ühendriikidest, Jaapanist ja Austraaliast.

Sel aastal jagatakse ümber Viljandi järve Suurjooksu raames juba kolmandat korda Eesti meistrivõistluste medalid krossijooksu pikal distantsil. Põnev duell meistritiitlile tõotab tulla jooksu üheksakordse võitja Pavel Loskutovi ja nädalavahetusel lühikeses krossis Eesti meistriks tulnud Taivo Püi vahel. Oma sõna on kindlasti öelda eelmis aasta võitjal vanameister Vjatšeslav Košelevil.

EMT Järvejooksude sari pakub kõigile jooksusõpradele võimalust taas regulaarselt harjutada ja osaleda nelja kuu jooksul neljal populaarsel järvejooksul. Viimastel aastatel palju populaarsust võitnud järvejooksude sari alustab ka 2010. aastal Viljandis. Enne jaanipäeva, 12. juunil toimub Tallinnas 39. jooks ümber Harku järve. Suve keskel on jooksjad oodatud Otepääle, kus 10. juulil tehakse 29ndat korda tiir ümber Pühajärve. EMT Järvejooksude viimane etapp toimub 28. augustil Tallinnas, kus toimub 38. jooks ümber tallinlaste joogivee allika Ülemiste järve.

Stamina Spordiklubi poolt korraldatava EMT Järvejooksude sarja kogupikkuseks natuke rohkem kui 42 km. Nii moodustab nelja jooksu distantside summa praktiliselt täismaratoni ja annab suurepärase motivatsiooni jooksusõpradel maist augustini sihipäraselt harjutada, et siis septembri keskel osaleda juba Tallinna Sügisjooksu raames toimuval maratonil.

Ka kepikõndijad on oodatud EMT Järvejooksudele osalema, sest kõigi ürituste raames võib tiiru ümber järve teha ka kepikõndi  harrastades. Vaid 81. Suurjooksul ümber Viljandi järve tuleb kepikõndijatel eraldi arvestuses registreerida. Teistel jooksudel on üks registreerimine ja liikumisviis on osaleja endi valida. Kepikõndijad stardivaid vaid peale jooksjaid.

2009. aastal oli Järvejooksude etappidel kokku 5889 lõpetajat. Võrreldes 2008.aasta 5037 lõpetajaga oli kasv 16,9%. Kõigile neljale järvejooksule tegi möödunud aastal tiiru peale 361 jooksusõpra, mis on 2008. aastaga võrreldes 42 lõpetajat rohkem.