„Kiitust ja ülistust väärivad rajameistrid Arvo ja Assar Kütt, kes viimastel päevadel on raja viimase osaga tohutut tööd teinud,“ ütles pärast võistlust Indrek Kelk. „Võin öelda, et terve rada oli tõesti väga heas seisus“.

43. Tartu Maratoni kaks esimest kohta läksid Norrasse. Eldar Rönning oli esimene ja Audun Laugaland teine. Eestlased võisid rõõmustada selle üle, et üle üheksa aasta pääses Tartu Maratonil eestlane taas poodiumile, kui kolmanda koha sai Martti Himma.

Naistest oli ülekaalukas võitja Tatjana Mannima, teine oli itaallanna Antonella Confortola ja kolmas oma elu esimest maratoni sõitnud Triin Ojaste.

Kokku osales 43. Tartu Maratoni põhipäeval 5648 suusatajat. Pikema 63km distantsi lõpetas 4466 ja lühema 31km distantsi 1182 suusatajat. Päev varem Tartus Tähtvere spordipargis toimunud lasteüritustel osales 1427 nooremat suusatajat.

Nädal varem toimunud Tartu Maratoni Avatud Raja sõidul ja 4. Tartu Teatemaratonil osales kokku 974 suusatajat.

43. Tartu Maraton oli ka Tartu Maratoni Kuubiku esimene osavõistlus. Selles arvestuses asus 1150 punktiga liidrikohale Eldar Rönning. Kuna aga kuulsa norralse aasta plaanidesse suure tõenäosusega teised selle aasta Tartu Maratoni Kuubiku üritused ei mahu, siis tasub jälgida teisi favoriite ja nende käekäiku.

Suurepärase sõidu tegi Vahur Teppan, kes kümnenda koha eest sai 1048,9 punkti. Märkimisväärne on kindlasti ka eelmise ja üle-eelmise aasta Tartu Nelikürituse võitja Allar Soo, kes alustas sel aastal Tartu Maratoni Kuubikut kõrge 26. kohaga Tartu Maratonil. See andis talle 1047 punkti.

Eelmise aasta naiste Tartu Nelikürituse võitja Reeda Tuula tegi samuti suurepärase avangu Tartu Maratoni Kuubikule olles naiste arvestuses koguni neljas, üldarvestuses 276. See andis talle 1017,2 punkti.

Järgmisena ootab Tartu Maratoni Kuubiku sarjas ees 33. Tartu Jooksumaraton, mis toimub emadepäeval, 10.mail.