UCI tegi meile ettepaneku lükata ECW toimumine nädal aega edasi, kuna praegusel nädalavahetusel toimub maailmas lisaks meie sõitudele veel 5 olulist suurt võidusõitu, sealhulgas Giro d´Italia, kuid nädal hiljem on rahvusvaheline kalender oluliselt soodsam ja seega annab tugevatele tiimidele paremad võimalused tulla osalema Estonian Cycling Weekendile. Rahvasportlastele tähendab nädala võrra edasi lükatud rattaralli pikemat pausi rattasõidu ja Tartu Jooksumaratoni vahel,“ sõnas korraldava klubi juhatuse esimees Indrek Kelk.

Lisaks Estonian Cycling Weekendile lükatakse edasi ka SEB Tartu Rulluisumaratoni toimumise nädalavahetus. Senise augusti teise nädalavahetuse asemel toimub rulluisumaraton 2013. aastal augusti eelviimasel nädalavahetusel, st 24. ja 25. augustil.

Kelk selgitab, et põhjused peituvad osalejatele paremate võimaluste pakkumises: „Kui augusti teisel nädalavahetusel on väga paljud veel linnast eemal ning puhkavad, siis augusti lõpus on enamik inimesi juba tagasi. Oleme ka oma osalejatelt saanud tagasisidet, et rulluisumaraton on keset puhkuste hooaega, mistõttu on sellest osavõtt raskendatud. Nüüd toomegi rulluisumaratoni septembrile lähemale.“ Seega on järgmisel aastal Tartu Rulluisumaraton suurepärane koht, et võtta veelkord aeg enne sügisest kooli- ja tööhooaega aega maha. Paika jääb maratoni marsruut Jõgeva-Tartu.

Kindlalt on ka paigas SEB Tartu Rattamaratoni kuupäevad. Sellel aastal toimub see 15. ja 16. septembril, 2013. aastal 14. ja 15.09 ehk septembri kolmandal nädalavahetusel.