Tänane meestearvestuse parim Alfredo Moreno ütleb, et talle meeldib Eestis võistelda. “Olen rajal ka homme ning samuti võidumõtetega,” lisab ta.

“Sprindivõistlus meeldis väga, saavutasin enda jaoks maksimumtulemuse.
Alfredo Moreno on väga hea sprinter ja tema vastu head rohtu ei ole,”
võtab võistluse kokku 1. Tartu Rulluisusprindi meeste arvestuse kiireim eestlane Kert Keskpaik. “Algusest peale oli selge, et Alfredo Moreno on täna teistest oma kiire sammuga üle,” lisab Keskpaik.

Rulluisusprint toimus Tartu Rulluismaratoni programmis esmakordselt. Võistlus lisati maratoniprogrammi eesmärgiga anda sportlastele võimalus osaleda tempokal alal ning pakkuda pealtvaatajatele vaatemängulist ja kaasakiskuvat võistlust. Sprindile oligi tulnud kaasa elama hulgaliselt pealtvaatajaid, kes sõitjaid ka raja ääres innustasid. ”Siin on täna kõike – kiirust, põnevust, pinget. Väga mõnus vaadata ja kaasa elada,” ütleb täna pealtvaatajate hulgas olnud kuid homme juba ka ise maratonil startiv Helari Kaljuste.

Homme, pühapäeval sõidetakse SEB 5. Tartu Rulluisumaratoni põhisõidud. 21 km rajale minejad stardivad kell 11 ning pikema, 42 km raja sõitjad kell 13. Maratoni põhisõitudel on rajal üle tuhande rulluisutaja 17st riigist.