Algselt laupäeval, 16.mail toimuma pidanud 49.jooksu ümber Harku järve ei ole seoses Eestis kehtiva eriolukorra tuttu võimalik tavapäraselt korraldada. Korraldajate soov on järvejooksude huvilistele pakkuda siiski võimalust joosta ka sel aastal ümber Harku järve ja seda vastavalt olemasolevatele võimalustele siis kaugjooksu vormis. Erinevalt teistest nn virtuaaljooksudena toimuvatest üritustest erinebki Harku järve jooksu kaug- ehk virtuaaljooks selle poolest, et tulebki läbida jooksu nimega seotud rada, antud juhul siis ring ümber Harku järve.

Soovituslik alustamise ja lõpetamise koht asub Harku järve rannas, kus viimased 15 aastat on startinud ka traditsiooniline jooks ümber Harku järve. Korraldajad annavad ette ka soovitusliku raja kulgemise joone, aga loomulikult lähevad arvesse ka sellest joonest kõrvalekalletega läbitud Harku järve ringid. Kindlasti tuleb ümber Harku järve liikumisel järgida 2 + 2 reeglit ehk mitte rohkem kui kahekesi koos ja ikka vähemalt 2 m vahet.

Harku järve kaugjooksul osaluse saamiseks tuleb ürituse toimumisperioodi ajavahemikul ehk kolme nädala jooksul läbida joostes või kõndides ring ümber Harku järve. Ringi läbimine tuleb fikseerida oma mõõteseadmega, milleks sobivad erinevad spordikellad või nutiseadmete rakendused ning laadida see kaugosaluse keskkonda GoAndRun.eu

Kaugjooksuna toimuval Harku järve jooksul paremusjärjestust ei selgitata, küll on aga osaluse saamine oluline Delfi Järvejooksude sarja läbinutele mõeldud Brooksi 50 € raha saamisel. Lisaks loositakse kõigi osalenute vahel välja rohkelt loosiauhindu sarja toetajatelt Delfi, Brooks, CEP, Enervit.

Täpne Harku järve kaugjooksu juhend, tulemuse laadimise info ja muu oluline ilmub Delfi Järvejooksude kodulehel www.stamina.ee/jarvejooks hiljemalt esmaspäeval, 4.mail.