Mis teeb Žalgirisest eestlaste jaoks nii erilise klubi?

Ma arvan, et põhjusi on selleks mitu. Žalgiris on olnud aastakümneid meie jaoks pildis, me teame neid mängijaid ja oleme saanud ka headel aastatel neid endiga võrrelda. Kindlasti on eriline see, kuidas Žalgiris tänapäeval majandab. Kogu klubiline pool, noored ja järelkasv, esindusmeeskond ja kuidas suheldakse fännidega. Vähemalt mulle toob nende mängupäev sisse samasuguse kerge ärevuse nagu mul oli 10 aastase poisina Kalevi mängudel. See kõik, mis nad teevad, tundub siit eemalt kuidagi nii õige ja paneb heas mõttes kadedust tundma.

Sellisel tasemel teist korvpalliklubi Baltikumis pole. Tore on ka see, et Žalgiris pole oma naabritesse kunagi ülbelt suhtunud. Eestlastele ja lätlastele on seal antud võimalusi ja antakse ka edasi.

Mis ajast Sina Žalgirise tegemisi hoolikalt jälgid? Kes on esimene kangelane, keda mäletad?

Juba N. Liidu meistrivõistluste ajast jälgin neid. Loomulikult tulevad sellest ajast esimesena meelde Arvydas Sabonis ja Rimas Kurtinaitis. Kohe meenub Sabonise poolt lõhutud korvilaud Kalevi hallis.

Meenub ka Kurtinaitise käepael ja kolmesed. Arvan, et paljud noored pidasid seda käepaela mingiks maagiliseks abimeheks...

Mäletan ka hetke Kalevi spordihallis, kui Žalgirise mängijate pingirea kõrvale pandi veel paar lisatooli ja sinna istusid lennukipiloodid - Žalgiris käis viimastel N. Liidu meistrivõistluste mängudel juba oma lennukiga.

Mida on Eesti korvpalli rahval neilt õppida?

Oh, seda kõike on niipalju räägitud juba... Kuidas ajada asja profilt ja vastavalt oma võimalustele võtta maksimum. Mitte ükski leedukas ei sünni korvpalluri pass taskus, vaid selleks tehakse tohutult tööd. Kui võtta suvaliselt Arturas Milaknis, Lukas Lekavičius , Edgaras Ulanovas või Marius Grigonis, siis mida on sellistele meestele looduse poolt rohkem antud kui meie poistele? Mitte midagi. Aga nendega tehakse tööd, nad ise tahavad tööd teha ja nendega osatakse tööd teha.

Kes kuuluvad Sinu koostatud Žalgirise unelmate põhiviisikusse?

Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Saulius Štombergas, Šarūnas Jasikevičius, Gert Kullamäe.

Mida ootad Žalgiriselt Tallinnas?

Kuna samal ajal on käimas ka korvpalli MM, siis paljud leedukad on seotud koondisega. Aga see ongi just teistele meestele näitamise koht peatreenerile, et nendega tasub arvestada. Usun, et värvatud välismängijad võtavad seda kohtumist kindlasti väga tõsiselt ja väga loodan, et Kerr Kriisa võetake kaasa ja pannakse Kalevi vastu ka väljakule.

--

8. septembri mängu korraldab Ekspress Meedia, pileteid saab osta SIIT.

Kohtumise partneriteks on Betsafe, Maks ja Moorits, G4S, Eften Capital, Taffel.