Kalev võitis esimese poolaja 43:41. Tasavägises heitluses viisid Kristjan Kitsingu, Kyle Vinalesi ja Janari Jõesaare korvid Kalevi minuti enne lõppu 76:69 ette. Zenit suutis tänu Austin Hollinsi kolmesele ja Andrei Zubkovi 2+1-le mängu tagasi tulla. Kodutiimile jäi ka viimane rünnak, aga Andrew Albicy söötis palli auti.

Kyle Vinales oli 29 punktiga Kalevi resultatiivseim, Jõesaare arvele jäi 14 punkti ja 6 lauapalli. Zenitile tõi Hollins 18 punkti.

Liigatabelis oli tegemist üliolulise matšiga, sest Kalev läks Euroliigas mängivast Zenitist mööda. Kalevlastel on nüüd 7 võitu ja 8 kaotust, Zenitil 6 võitu ja 9 kaotust. Kalev tõusis tabelis lausa viiendale kohale, Zenit langes üheksandaks.

Enne mängu: Kui Eesti esiklubi jaoks suhteliselt kergelt kulgenud Eesti-Läti liiga mänge mitte arvestada, tuleb Kalev/Cramo Zeniidi vastu Saraatovi Avtodori üle võetud koduvõidu pealt. Peterburi meeskonnal on kaasa võtta hiljutine valus mälestus Moskva CSKA-st (kaotati 63:82) ja Kaasani Unicsist (samuti kaotus 75:86). Euroliigas suutis Zeniit 23. jaanuaril kodusaalis 91:87 üle mängida kreeklaste Pireuse Olympiakose, kuid neljapäeval kaotati võõrsil Barcelonale kindlalt 72:90.

Väidetavalt tänavusele hooajale 26,7 miljoni euro suuruse eelarvega vastu läinud Zeniit on hispaanlasest peatreeneri Joan Plaza käe all pidanud võitlema suurte raskustega. Kui VTB liigas hoitakse hetkel Kalevi järel 7. kohta, siis Euroliigas on kogutud küll 7 võitu, aga koos Saksa klubide Berliini Alba ja Müncheni Bayerniga jagatakse maid tabeli päris lõpus.

Huvitaval kombel on Zeniidi meeskond olnud just kodusaalis väga kesine – Jubileinõi spordipalees on 7-st kohtumisest suudetud võita vaid üks. Seevastu võõrsil kogutud saldoks on 5-2. Kalev/Cramo on vastupidi olnud kodusaalimeeskond, kui Tallinnas on senine resultaat positiivne (5-4). Väljas on 5-st peetud kohtumisest teenitud üks võit.

Kuigi viimases Paf Eesti-Läti korvpalliliiga kohtumises Tartu Ülikooli vastu andis ameeriklase Michael Finke põlv soojendusel ennast tunda ja jättis mehe lõpuks kohtumisest eemale, siis midagi tõsist ei tohiks jalaga olla. Peterburi reisi võtab meeskond ette igatahes täiskoosseisus ja kõik mängijad peaksid olema valmis peatreener Robert Štelmahersi käsu peale ka väljakule jooksma.