Kalev/Cramo püsis suureskoorilises kohtumises korralikult mängus ja mõnelgi juhul saadi paari punktiga ka juhtima. Poolajaks oli Unicsi eduseis 51:47. Kaasani klubi tegi matši lõpus kerge spurdi ja sellega oligi mäng tehtud. Tony Wroteni korvide järel võis korraks tekkida veel kerge lootus, kuid Unics tüüris mängu võidusadamasse.

Unicsi mänguvankrit vedas Errick McCollum, kelle kontole kogunes koguni 29 punkti. Melvin Ejim lisas võitjate kontosse 20 silma.

Kalev/Cramo resultatiivseim oli Wroten 19 punktiga. Branko Mirkovici arvele kogunes 16 punkti. Chavaughn Lewis lisas veel 15 ning Arnett Moultrie 14 punkti. Kristjan Kitsingu arvele jäi 9 punkti.

Kalevile oli suureks löögiks edukalt tegutsenud Lewise vigastus. Lõpuks ainult 15 minutit mänginud Lewis lahkus jalavigastuse tõttu lõplikult väljakult kolmandal veerandajal ja enam ta platsile ei naasnud.

Kolme võiduni mängitava seeria teine kohtumine peetakse pühapäeval Kaasanis.

Kalev kogus põhiturniiril 14 võitu ja 12 kaotust ning teenis otsustavateks mängudeks seitsmenda asetuse. Unics oli põhihooajal Moskva CSKA järel teine, kogudes 21 võitu ja 5 kaotust.

Unics on üheksa Ühisliigas mängitud hooaja jooksul jõudnud kuuel korral nelja parema hulka. Finaalis on Martin Müürsepa endine koduklubi mänginud kolmel korral (2010, 2012, 2016) ja kaotanud alati CSKA-le. Veerandfinaalis on pidama jäädud kolmel puhul ning huvitaval kombel on alati komistuskiviks osutunud Krasnodari Lokomotiv-Kuban.

Kalev ja Unics on Ühisliigas mõõgad ristanud 16 korral. Eesti esiklubi ainus võit pärineb 2013. aastast, kui Vlad Moldoveanu, Rain Veidemani, Frank Elegari, Armands Škele ja Indrek Kajupanga vedamisel teeniti kodus mälestusväärne 60:57 võit, meenutab suurt õnnestumist klubi koduleht.

Tänavu oli Kalev jaanuaris lähedal Unicsi üllatamisele võõrsil, kuid Martin Dorbeku viimase sekundi ebaõnnestunud kaugviske järel ikkagi kaotati 74:76. Aprilli alguses peetud korduskohtumise kaotas Kalev koduväljakul märksa kindlamalt, 95:107. Omavahelistes kohtumistes on Donaldas Kairyse hoolealustele kõige enam peavalu valmistanud ameeriklased Jamar Smith ja Errick McCollum, kes tõid avamängus kahe peale 30 ja teises suisa 52 punkti.

Unicsi tugevuseks võib pidada seda, et klubi suutis juba sügiseks komplekteerida korralikul tasemel meeskonna, kus märkimisväärseid muudatusi pole vaja teha olnud. Kaheksa leegionäri kõrval, kellest maksimaalselt kuus saavad Ühisliiga mänguks olla üles antud, võib Unicsi põhimeesteks lugeda ka venelasi Anton Ponkrašovi, Artjom Klimenkot ja Jevgeni Kolesnikovi.

Vaata Kalev-Unicsi play-off seeriat valgustavat videoklippi SIIT!

Ent kalevlastel pole samuti midagi häbeneda. Klubi ajaloo edukaim idaliiga-hooaeg on saanud tõeks tänu vaatemängulisele korvpallile, kus rõhku pööratakse kiirele ja agressiivsele mängule. Meeskonna liidriteks on kerkinud USA trio Arnett Moultrie, Tony Wroten ja Chavaughn Lewis, kes on hooaja edenedes kerkinud üha paremasse vormi. Ühisliiga kodulehel küsitakse play-off’i eel suisa, kas keskmiselt 20 punkti ja 9 lauapalli koguva Moultrie MVP-väärilised esitused saavad jätku ka Kaasani vastu.

Teist hooaega Kaasanit juhendav kreeklane Dimitris Priftis tunnustas seeria eel Kalevit. “Peame olema fokusseeritud ja tegema eriti suure pingutuse, sest Kalev on talendikas meeskond, kes viskab keskmiselt 90 punkti mängus. Peame mängima väga-väga hästi kaitses, mitte sõltuma ainult rünnakust. See oleks väga riskantne. Peame olema senisest järjekindlamad,” rõhutas Priftis.

Kolme võiduni peetava seeria kaks esimest mängu peetakse Kaasanis täna ja pühapäeval. Seeria kolmas ja vajadusel ka neljas kohtumine toimuvad Tallinnas järgmisel nädalal, esimene neist 8. mail kell 19 Kalevi spordihallis!