Edule laoti kõva vundament esimesel poolajal. Pikale puhkusele mindi 20 punktilises eduseisus 54:34. Rünnak toimis, teravust jagus, visked sopsasid hea protsendiga.

Kolmandal veerandajal hakkas juhtuma. Veerandaja keskel võttis kaks viga korraga seni suurepäraselt tegutsenud Arnett Moultrie. Lisaks tavalisele veale lisandus tehniline viga ja ühtäkki oli väga tähtis lüli mängust väljas. Jenissei tegigi vahespurdi ja jõudis 13 punkti peale, aga siis sai Kalev vastastel hoo maha.

Kriitiliseks läks seis ka neljandal veerandajal, kui vahe tuli juba alla kümne. Siis vedas Kalevit Branko Mirkovic, kes tõi seitse üliolulist punkti järjepanu. See jättis külalismeeskonna ellu.

Chavaughn Lewiselt Kalevi resultatiivseimana 25 punkti, Mirkovic lisas 20, Moultrie 14 ja Jõesaar 10 punkti. Lisaks sai Jõesaar kätte 11 lauapalli.

Vastaste tulemuslikum oli 17 punktiga Alex Young.

Kalev/Cramo (5/6) tõusis turniiritabelis seitsmendaks, mööda Saraatovi Avtodorist (4/5). Jenissei (4/8) jagab võiduprotsendilt 9.-11. kohta.

Eelinfo:

Liigatabelis on Kalev ja Jenissei harjunud kõrvuti paiknema: kui mullu lõpetasid meeskonnad Ühisliiga kahel viimasel positsioonil ehk 12. ja 13. kohal, siis tänavu on Kalev 4 võidu ja 6 kaotusega kaheksas ning Jenissei 4 võidu ja 7 kaotusega üheksas. Kümnest omavahelisest mängust on Kalev võitnud neli, seejuures ka kaks viimast, kirjutab Kalev/Cramo kodulehekülg.

Erinevalt kalevlastest, kes üllatasid novembris võõrsil Krasnodari Lokomotiiv-Kubani, pole Krasnojarsk tänavu kedagi n-ö suurest viisikust veel võitnud. Küll aga on hästi mängitud just omasugustega, sest viiest lähirivaaliga mängust on võidetud neli: jagu saadi nii Permi Parmast, Minski Tsmokist, Zielona Gorast kui Riia VEF-ist.

Krasnojarski viimatises võidumängus VEF-i üle säras 180-sentimeetrine USA tagamängija John Robertson, kes tabas kuus kaugviset ja kogus 22 punkti. Varasemalt aastaid nii Rootsi esiklubis Södertäljes (2012-15) kui erinevates Prantsusmaa kõrgliigaklubides (2015-18) mänginud Robertson on ka hooaja keskmiste poolest meeskonna liider 16 punkti ja 5 korvisööduga mängu kohta. 30-aastase mängumehe leivanumbriks ongi just kaugvisked, sest 68 üritusest on ta tänavu tabanud suisa pooled ehk 34. Selliste näitajatega on Robertson hetkel üks täpsemaid mehi Euroopa tippliigades.

Jenissei kõik neli ameeriklasest lisajõudu mängivad Ühisliigas esimest hooaega, vaid lätlane Martins Meiers ja ukrainlane Denis Lukašov on idaliigas kaasa löönud juba aastaid. Läti koondise tsenter Meiers on sarnaselt eelmisele hooajale üks Jenissei põhimehi, kes kogub keskmiselt 10 punkti ja 6 lauapalli mängu kohta.

Erinevalt Kalevi eelmisest vastasest Astanast saavad Krasnojarskis omajagu mänguaega ka mitmed kohalikud mängijad. Kõige paremini on neist hooaega alustanud oodatult Denis Zahharov, kes kuulub reeglina põhikoosseisu ja toob 8 punkti mängu kohta.

Kalev lendas Tallinnast pea 5000 kilomeetri kaugusel asuvasse Krasnojarskisse kümne mängijaga. Kaasa reisis teistest hiljem ka ameeriklane Arnett Moultrie, kes sai viimasel hetkel Venemaa viisa.

Kalendriaasta viimase mängu peab Kalev Ühisliigas 30. detsembril Saku suurhallis Moskva CSKA vastu.