Cramo tegi kohtumisele hea alguse, kui läksid kiirelt 4:0 ja 10:5 ette. Lõpuks võitis Eesti meisterklubi avaveerandi 21:19. Teine veerand möödus sarnaselt esimesele punkt-punkti heitluses. Nižni oli minut enne poolaja lõppu 33:31 ees, aga Kristjan Kanguri kolmene viis pausiks juhtima kalevlased.

Kolmanda veerandiga suutis Kalev eduseisu veidi kasvatada ning viimase vaatuse eel oli eduseis 54:50. Viimane veerand möödus suurte lainetena. Kõigepealt pääses Cramo juhtima 64:53, aga Nižni vastas kiirelt 8:0 spurdiga. Seejärel oli Eesti meeskond ees 74:66, aga taas jõudsid võõrustajad kõigest paari punkti kaugusele. Eduseisu kalevlased siiski käest ei andnud ja lõpuks võeti magus 76:74 võit.

Üleplatsimeheks kerkis kalevlaste Aigars Škele 21 punktiga, värske täiendus Kyle Vinales panustas võitu 19 silma. Eestlastest oli resultatiivseim Kristjan Kitsing 13 punktiga, Kangur tõi 10 ja Martin Dorbek 9 silma. Sander Raieste sai kirja 4 punkti.

Nižni ründemängu vedas Alec Brown (19), mullu Kalevis mänginud Chavaugn Lewis tõi täna kodumeeskonnale 13 silma.

BC Kalev/Cramo sai ühe kaotuse kõrvale esimese võidu. Sarnaselt neile on ka Nižnil nüüd kirjas üks võit ja üks kaotus. Cramo jaoks jätkub VTB hooaeg juba sel laupäeval, kui kodus võõrustatakse Kaasani Unicsit.

ENNE MÄNGU:

Kalevi jaoks on tänavune hooaeg alanud keeruliselt. Probleeme on olnud ka meeskonna kokkumängitamisega, kui vigastuste tõttu loobuti juba kolme leegionäri Zach Smith, Antino Jackson (mõlemad USA-st) kui ka Dwight Coleby (Bahamalt) teenetest. Nende asemel toodi hiljuti tiimi Kyle Vinales ja Ryan Richards.

Eelmisel nädalal meeskonnaga liitunud Vinales teeb täna oma Ühisliiga debüüdi. Ryan Richards ei saanud veel Venemaale viisat ja jääb Nižni mängust paraku eemale, vahendab BC Kalev/Cramo koduleht.

See kõik on andnud tunda ka tulemustes. Eesti-Läti ühisliigas on neil kirjas üks võit ja üks kaotus. Nädalavahetusel jäädi üllatuslikult alla Jurmala Betsafele 56:68. VTB Ühisliigas on neil kirjas üks kaotus, kui avavoorus tunnistati kodus Moskva oblasti Himki paremust 63:86. Nižni Novgorod alustas VTB hooaega võidukalt, alistades avaringis Permi Parma 105:99.

Nižni ja Cramo omavaheline kohtumine algab Eesti aja järgi kell 19.00. Delfi kajastab kohtumist otseblogi vahendusel.