Kalev alustas mängu kenasti ning hea teine veerandaeg viis Eesti klubi vaheajaks 47:42 ette. Kolmandal veerandajal ei saadud pikalt ühtegi punkti kirja ning vastaste hea tabavus kolmesejoone tagant oli Kalevile liiast. Neljandal veerandajal kasvas vahe kohati peaaegu 20 punktini ning lõpuks sai Zenit kirja 100:87 võidu.

Kalevi liidrina sai Branko Mirković kirja 17 punkti ja 8 korvisöötu, Reggie Lynch lisas 16, Chavaughn Lewis ja Kristjan Kitsing 15 silma. Zeniti ridades said nii Jalen Reynolds, Sergei Karasjov kui Jevgeni Voronov kirja 17 punkti.

Kalevi järgmine mäng VTB liigas peetakse alles pärast koondisepausi, 7. detsembril kodus Permi Parma vastu.

Tabeliseis:

Delfi vahendab mängu käiku otseblogi vahendusel.

Enne mängu:

Kalevi järjestikused võidud Krasnodari Lokomotiiv-Kubani ja Zielona Gora üle tähendavad seda, et Eesti esindusklubi on kerkinud 3 võidu ja 4 kaotusega ülitihedas tabelis seitsmendale kohale. Liidripositsiooni jagavad seitsme vooru järel täiseduga jätkavad Moskva CSKA ja Moskva oblasti Himki, Zenit paikneb 3 võidu ja 2 kaotusega neljandal positsioonil, vahendab BC Kalev/Cramo koduleht.

Vassili Karasjov alustas oma viiendat hooaega Zeniti peatreenerina kahe kaotusega, jäädes esmalt 64:96 alla Krasnodarile ja seejärel ka 91:93 Astanale. Viimatistes kohtumistes on meeskond noppinud aga kolm kindlat võitu Riia VEF-i (86:77), Krasnojarski Jenissei (116:81) ja Permi Parma (84:76) üle.

Zeniti eelmise hooaja seitsmest leegionärist lahkusid kuus (kõik ameeriklased), alles jäi vaid serblane Marko Simonovic. Peterburi tänavusest seitsmest leegionärist tuntuim on maailma skaalal kahtlemata Brandon Jennings, kes saabus Venemaale pärast üheksat hooaega NBA-s. Kunagise superlootuse karjääri tipphetkeks jäi hooaeg 2011-2012, kui tagamängija viskas Milwaukee ridades keskmiselt 19 punkti mängus. Zenitis on 28-aastane Jennings visanud seni keskmiselt 10 punkti mängus.

Zeniti väärt täienduste hulka kuulub kahtlemata ka Iisraeli tagamängija Gal Mekel (30), kes on pika karjääri jooksul mänginud erinevates Euroopa tippklubides ja ka kaks hooaega NBA-s. Mullu Gran Canarias pallinud Mekel on kerkinud Zenitis kiiresti keskseks mängijaks, seni on ta saanud kirja enim nii mänguminuteid (29), punkte (15) kui ka korvisööte (7).

Kalevi pühapäevasest vastasest rääkides ei tasu aga unustada ka peatreeneri poega Sergei Karasjovi, kes on jätkuvalt üks meeskonna liidreid. Paistab, et kõik meeskonna liikmed pole taolisest perekondlikust sidemest vaimustuses, sest pärast Zeniti hiljutist EuroCupis saadud 75:71 võitu Belgradi Partizani üle kirjutas Jennings sotsiaalmeediasse (Instagram Story) järgmise tsitaadi: “Õppetund kogu eluks. Ära kunagi mine mängima meeskonda, kus isa juhendab poega. Mitte kunagi.” Karasjov viskas nimetatud mängus 21 ja Jennings vaid 8 punkti. Jennings kustutas postituse kohe, kui see avalikkuse ette jõudis, ja sai ka klubilt trahvi, ent meeskonna sisekliima osas näitas intsident ilmselt nii mõndagi.