Kodumeeskond Kalev alustas kohtumist teravalt. Kiirelt mindi 15:6 juhtima. Esimesel veerandajal visati 30 punkti, Himkil lasti omakorda visata 20 silma.

Teisel veerandajal sai Himki paremini mängu sisse, tulles välja kümnepunktilisest kaotusseisust. Poolajale mindi külaliste napis eduseisus 53:51. Teist poolaega alustas taas paremini kalevlased. Vahepeal pääseti ette üheksa punktiga, kui juhiti 65:56. Seejärel tegi Himki 9:2 spurdi ning viimase veerandaja eel juhtisid kalevlased 67:65.

Viimase veerandi esimene pool möödus punkt-punkti heitluses. Neli minutit enne lõppu oli veel seis viigis 84:84. Siis pani Himki oma paremuse maksma, tehes 12:1 spurdi ja saades kirja 96:85 võidu.

Kalevi eest tegi suurepärase mängu Arnett Moultrie, kes viskas 30 punkti, tabades väljakult viskeid 14-st 12. Tony Wroten lisas 20 silma. Eestlastest oli resultatiivseim Kristjan Kitsing kuue punktiga.

Himki resultatiivseimaks kerkis 25 punktiga Jordan Mickey. Aleksei Šved panustas võitu 20 punkti.

Himki hoiab 19 kohtumisega kogutud 14 võidu ja 5 kaotusega VTB-s kolmandat kohta. 9 võidu kõrvale 11. kaotuse saanud valitsev Eesti meisterklubi asub kaheksandal ehk viimasel play-offi viival kohal.

ENNE MÄNGU:

Donaldas Kairyse hoolealused on võitnud viimasest neljast mängust kolm ja teinud seejuures omamoodi ajalugu. Kalev on nimelt esmakordselt Ühisliigas visanud neljas kohtumises järjest üle saja punkti: Krasnojarski Jenisseile 109, Saraatovi Avtodorile 109, Minski Tsmokile 108 ja Astanale 102, teatab Kalevi kodulehekülg.

Liigatabelis paikneb Eesti meisterklubi kaheksandal ehk viimasel play-off’i kohal, olles kogunud 9 võitu ja 10 kaotust. Vahetult meie ette jäävad Peterburi Zenit (11-7) ja Nižni Novgorod (10-8), üheksas ja kümnes on aga Avtodor (8-11) ja Riia VEF (7-13).

Himki (13-5) on oma mänguvormi Ühisliigas samuti viimastel nädalatel oluliselt parandanud. Viimatises Ühisliiga mängus alistati tiitlikaitsja Moskva CSKA 73:72. Himkil on käsil mitmes mõttes huvitavad ajad, sest jaanuaris naasis kolmeaastase pausi järel meeskonna tüüri juurde Leedu korvpallilegend Rimas Kurtinaitis. Lisaks on võistkond hiljuti täiendust saanud kolme mängija näol. Läti koondise põhimees Janis Timma ja Venemaa rahvusmeeskonna pikaaegne tsenter Dmitri Sokolov ei vaja siinsele korvpallipublikule ilmselt tutvustamist. Kolmas liituja on aga 24-aastane USA ääremängija Andrew Harrison, kes saabus Moskvasse nädala keskel NBA-st.

Olgu ümber parasjagu kes iganes, juhib Himki vägesid jätkuvalt Aleksei Šved. 30-aastane venelane kogub liiga resultatiivseima mängijana keskmiselt 24 punkti mängus. Šved naasis pikalt vigastuspausilt just märtsi alguses peetud võidumängus CSKA-ga, kus viskas meeskonna 73 punktist üle poolte ehk 37.

Himkil jäi alles neljapäeval seljataha Euroliiga mäng Madridi Realiga, mis kaotati kodus 75:100. Ühtlasi minetati sellega sisuliselt ka edasipääsulootus. Tollest kohtumisest jäi vigastuse tõttu eemale meeskonna tänavune parim leegionär, veel mullu Miami Heat’is mänginud Jordan Mickey.

Kalev on kohtunud Himkiga Ühisliigas 15 korral ja võitnud neist ühe, eelmise aasta jaanuaris Saku suurhallis peetud mälestusväärse matši (92:84). Selle hooaja esimese omavahelise mängu võitis Himki oktoobris Moskvas 80:73.