Thunder alistas Rocketsi tasavägises kohtumises 104:100. Veel 13 sekundit enne normaalaja lõppu oli seis viigis 100:100. Seejärel ei suutnud aga Rocketsi mehed oma võimalusi ära kasutada ning Thunderi ässad pääsesid kahel korral vabaviskejoonele. Nii Chris Paul kui Danilo Gallinari näitasid otsustavatel hetkedel kindlat närvi ning Thunderi neljapunktiline võit oli lõpuks tõsiasi.

Paul ja Gallinari olid ka võistkonna kaks resultatiivseimat mängijat, visates vastavalt 28 ja 25 punkti. Üleplatsimeheks kerkis Rocketsi superstaar James Harden 32 punktiga. Robert Covington lisas 18, Russell Westbrook 17 silma.

Idakonverentsis alustasid oma poolfinaalseeriaga Miami Heat ja Milwaukee Bucks. NBA põhiturniiri võitnud Bucks oli küll avaveerandi järel ees 40:29, kuid poolajaks oli vahe sulanud kolme punkti peale. Kolmanda veerandaja lõpus haaras Heat eduseisu ning ehkki vastased pääsesid neljanda veerandaja keskel korraks taas juhtima, võttis lõpuks ikkagi 11-punktilise võidu Miami tiim.

Võitjate sangariks kerkis Jimmy Butler, kes tegi karjääri parima play-off mängu. Ameeriklase arvele jäi üleplatsimehena 40 punkti. 27 silmaga toetas teda Goran Dragic. Bucksi resultatiivseimaid oli Khris Middleton (28) ja Brook Lopez (24), Giannis Antetokounmpo sai kirja kaksikduubli, visates 18 silma ja korjates 10 lauapalli.