Miami tähed tegid kolme viimase minutiga väikestviisi imet, kui pöörasid tablool säranud 65:77 kaotusnumbrid kolmepunktiliseks võiduks, teatas Basket.ee.

Miami 18:3 vahespurdis mängis Jamesi kõrval tähtsat rolli Dwayne Wade, kes sai spurdi ajal oma kontole samuti kaheksa silma. Miami parimatena tõidki James 28 punkti, 11 lauapalli ja 6 korvisöötu ning Wade 21 silma. Heati kolmas täht Chris Bosh lisas 20 punkti ja 10 lauapalli.

Chicago Bullsi parimaks kerkis põhihooaja MVP Derrick Rose, kes tõi 25 silma, kuid oli tõsises hädas, sest mängu tähtsamatel hetkedel usaldati tema katmine Jamesile.

Miami kohtub finaalis Dallas Mavericksiga, kellega jagati meistritiitel ka 2006. aastal. Siis suutis Dwayne Wade juhitav meeskond Dallast võita, kusjuures toona tuldi finaalis välja 0:2 kaotusseisust.

Tänavuse hooaja alguses pani Miami klubi kokku tõelise unelmatemeeskonna, kui vabaagendid James, Wade ja Bosh otsustasid Heati särgi selga tõmmata.

Hooaja käigus tõrkus Heati mängumootor siiski päris mitmel korral ning kohati tuli üle elada ka viiemängulisi kaotusseeriad. Tundub, et nüüd on Miami tähed ühise hingamisrütmi leidnud, ses NBA põhihooaja võitja Chicago Bullsile ei jäetud ida finaalis just palju võimalusi.

Esimene finaalmäng peetakse järgmisel teisipäeval Miamis.