Õhtu esimene kohtumine kujunes ka kõige pingelisemaks. Idakonverentsis teise asetuse saanud, ent ilma vigastatud Gordon Haywardi, Kyrie Irvingu ja Marcus Smardita mängima pidanud Boston Celtics suutis kodus Milwaukee Bucksi vastu 0,5 sekundit enne normaalaja lõppu küll Terry Rozieri kaugviskest kolme punktiga juhtima minna, ent viimase poole sekundiga suutis Bucks imeliselt vastata, kui Khris Middletoni kümnelt meetrilt teele saadetud vise sisse kukkus. Vaata mõlemat olukorda siit!

Lisaajal suutis Celtics oma paremuse aga maksma panna ning võttis lõpuks magusa 113:107 võidu. Võitjate poolelt tõusis 24 punkti ja 12 lauapalliga parimaks Al Horford, Bucksi liider Giannis Antetokounmpo kogus 35 punkti, 10 lauapalli ja 7 korvisöötu.

Õhtu teises mängus sündis väike üllatus: koduplatsil mänginud Cleveland Cavaliers ei saanud Indiana Pacersi kõvale kaitsele vastu ning pidi tunnistama vastaste 98:80 paremust. Kaotus tähistas ühtlasi LeBron Jamesi esimest allajäämist esimeses ringis pärast 21 järjestikust võitu, samuti oli tegemist tema karjääris esimese korraga, kui ta kaotab play-off'i esimese mängu.

James sai kaotusmängus 24 punkti, 10 lauapalli ja 12 korvisööduga kirja kolmikduubli, kuid punktide mõttes talle kaaslaste poolt suurt abi ei tulnud. Pacersi liider Victor Oladipo viskas samal ajal 32 silma.

Magusa võidu võttis ka Oklahoma City Thunder, kes alistas avamängus kodus Utah Jazzi 116:108. Thunderi liidriks kerkis 36 punktiga Paul George, Russell Westbrook lisas 29 punkti, 13 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu. Jazzi uustulnuk Donovan Mitchell säras oma elu esimeses play-off kohtumises 27 punkti ja 10 lauapalliga.

Õhtu viimases kohtumises sai napi võidu kogu liiga esimese asetusega Houston Rockets, kes alistas James Hardeni 44 punkti toel Minnesota Timberwolvesi 104:101. Clint Capela lisas võitjatele 24 silma ja 12 lauapalli, kaotajate resultatiivseim oli 18 silmaga Andrew Wiggins.