Gregg Popovichi juhendatavatel sai saatuslikuks teine veerandaeg, kus vastase 30 punktile ise vaid 12 silmaga vastati. Veel esimesel veerandajal juhtis Spurs 16:10, kuid viimaste minutitega tegi Thunder 15:3 spurdi - seega võitis kodumeeskond avaveerandi 25:19.

Avapoolajaga sisuliselt asjad otsustatigi ja nüüd kohtub Thunder läänekonverentsi finaalis valitseva meistri Golden State Warriorsiga, kes alistas eelnevalt mängudega 4:1 Portland Trail Blazersi. Thunder oli sealjuures avamängu põhihooaja teise meeskonna Spursi vastu kaotanud koguni 92:124, kuid seejärel oma minek leiti ja nüüd pääsetigi 4:2 seeriavõidu järel konverentsi finaali.

Võitjate poolelt hiilgas 37 punkti ja 9 lauapalliga Kevin Durant, Russell Westbrook toetas teda 28 silma ja 12 resultatiivse sööduga. Kaksikduubli sai 15 punkti ja 11 lauapalli juures kirja ka Steven Adams, Serge Ibaka viskas 8 silma ja võttis maha 10 lauapalli.

Spursi särgis oli 22 punktiga resultatiivseim Kawhi Leonard, lisaks kogunes tema saldole 9 lauapalli ja 5 korvisöötu. Kaksikduubli sai 18 punkti ja 14 lauapalliga kirja LaMarcus Aldridge, vanameister Tim Duncani nimele jäi 19 silma. 40-aastane mängumees pärast kaotust veel tuleviku kohta kommentaare jagada ei soovinud. Küsimusele, kas teda veel kunagi platsil näha saab, vastas Duncan: "Mõtlen sellele pärast seda, kui siit saalist lahkun."