Otsustavas seitsmendas mängus võttis Celtics juhtohjad juba avaveerandil ning ei andnud neid kogu mängu vältel käest, saades lõpuks kirja 112:96 võidu. Võitjate ridades säras noor tagamees Terry Rozier 26 punkti, kuue lauapalli ja üheksa korvisööduga, kogenud Al Horford toetas omasid samuti 26 silmaga ning uustulnuk Jayson Tatum 20 punktiga.

Bucksi liider Giannis Antetokounmpo ei saanud ennast korralikult käima ning piirdus 22 punktiga, Milwaukee resultatiivseimaks tõusis 32 silmaga hoopis Khris Middleton. Eric Bledsoe lisas 23 punkti.

Peale nende kolme nime sai Bucks skooritegemisel vähe abi: kui see kolmik viskas kokku 77 punkti, siis kogu ülejäänud kaheksa väljakul käinud mängijat kamba peale kokku vaid 19!

Celtics läheb nüüd teises ringis vastamisi Philadelphia 76ersiga, keda peetakse praegu Idakonverentsis suisa favoriidiks. Bostoni teise ringi edenemist peetakse hoolimata nende teisest asetusest suureks kordaminekuks, sest meeskond pidi hakkama saama ilma oma kahe staari, Kyrie Irvingu ja Gordon Haywardita, lisaks oli suurest osast seeriast puudu ka kaitsespets Marcus Smart.

Juba tehti algust ka teise ringiga, kui Golden State Warriors lausa purustas koduplatsil New Orleans Pelicansi 123:101. Suure vahe tegi Warriors sisse teisel veerandajal ning vahepeal enam kui 30-punktiliseks kasvanud vahet kahandati väiksemaks alles päris kohtumise lõpus.

Warriors sai suurepäraselt kinni Pelicansi liidri Anthony Davise, kes piirdus 21 punkti ja 10 lauapalliga, sealjuures oli tema +/- näitajsks -27. Golden State'i eest särasid samal ajal kõik platsil käinud tähed: Klay Thompson kogus 27 ja Kevin Durant 26 punkti, Draymond Green kogus 16 silma, 15 lauapalli ja 11 korvisööduga kena kolmikduubli.

Kogu senisest play-off'ist kõrvale jäänud Stephen Curryt ootab Warriors pärast pisut enam kui kuu aja pikkust vigastuspausi taas platsile juba järgmises kohtumises.

Viimane esimese ringi kohtumine peetakse täna õhtul Eesti aja järgi kell 20, kui otsustavas seitsmendas kohtumises on vastamisi Cleveland Cavaliers ja Indiana Pacers.