Bucks pühkis avaringi kõige ühepoolsemas vastasseisus Detroit Pistonsi oma teelt 4:0 seeriavõiduga - viimases kohtumises alistati vastased võõrsil 127:104. Bucksi liider Giannis Antetokounmpo kogus 41 punkti, Pistonsi resultatiivseim oli 26 silmaga Reggie Jackson.

Mängu lõpufaasis teenis publikult püstised ovatsioonid aga Blake Griffin, kes andis endast hoolimata selgelt vigastatud põlvest kõik ning kogus 22 punkti, 5 lauapalli ja 6 korvisöötu.

Milwaukee läheb järgmises ringis vastamisi Boston Celticsiga, kes alistas esimeses ringis samuti 4:0 Indiana Pacersi. Need kaks meeskonda on ühtlasi ainsad tiimid, kes oma avaringi vastasseisu kuivalt võita suutsid.

Bucksi jaoks lõpetas võit sealjuures ajaloolise madalseisu: viimati suutis see meeskond play-off seeria võita koguni 18 aastat tagasi, aastal 2001.

Teises kohtumises oli 4:0 seeriavõidu võimalus laual ka Houston Rocketsil, kuid seda ei suudetud ära kasutada - Utah Jazz suutis koduplatsil võimsa viimase veerandajaga 107:91 võiduni purjetada ning ühe mängu tagasi võita. Võitjate resultatiivseim oli Donovan Mitchell, kes kogus oma 31 punktist viimasel veerandil lausa 19. Hästi mängis ka 23 punkti visanud Jae Crowder, Ricky Rubio sai kirja 18 punkti ja 11 korvisöötu.

Rocketsi liider James Harden viskas 30 punkti, Chris Paul toetas teda 23 punkti, 8 lauapalli, 7 korvisöödu ja 5 vaheltlõikega, lisaks sai Paul enda nimele ka kaks blokeeringut.