Kolmandat hooaega San Antonio Spursis palliv Davis Bertans on oma koha kindlalt leinud. Nüüd on endale nime tegemas veel 20-aastane Rodions Kurucs.

Varasemalt Barcelona süsteemi kuulunud 206 cm pikkune Kurucs valiti tänavusel suvel Brooklyn Netsi poolt ning Netsis on mees saanud ka korraliku võimaluse.

Kurucs on viimasel ajal kerkinud Netsis kandvasse rolli ja teinud seda edukalt. Viimatises kohtumises Phoenix Sunsi vastu tegi ta NBA-karjääri esimese kaksikduubli, kui viskas 16 punkti ja võttis 10 lauapalli. Enne seda ladus ta aga Indiana Pacersi korvi 24 punkti.

Noore lätlase NBA-karjääri keskmiseks punktisaldoks on 9,0 silma. Viimase 10 matšiga on ta keskmiselt visanud 10,7 punkti.

“Ma ei saanud (Barcelona süsteemis) aastaid mängida. Nüüd ma lihtsalt naudin mängimist. Barcelonas pingil istumine on mind mentaalselt aidanud. Olen saanud seetõttu tugevamaks. Tegin sel ajal kõvasti tööd, et võimaluse tekkides enda oskusi näidata. Jätkasin tööd ja nüüd naudin mängimist,“ rääkis Kurucs The New York Posti veergudel.

Brooklyn hoiab idakonverentsis 16 võidu ja 19 kaotusega üheksandat positsiooni. Viimasest kümnest matšist on võidetud kaheksa.