Eilsel harjutuskorral treeninglaagris Stocktoni ülikoolis nihestas 20-aastane austraallane hüppeliigest. Röntgen ja MRI uuring tuvastasid, et tegemist on viienda metatarsaalluu murruga.

2014. aastal sai sarnase vigastuse NBA üks väärtuslikumaid mängijaid Kevin Durant, kes pidi minema operatsioonile ja hooaja pooleli jätma. Simmonsi puhul pole eeldatavat eemalejäämisaega öeldud.

ESPN-i meditsiinispetsialisti doktor Mark Adickese sõnul pole üldjuhul sellise vigastusega sportlasel lõikuslauast pääsu ning alla kaheksanädalase pausiga on piirdunud vaid vähesed.

76ersis on halba õnne kogeda saanud lähiajal teisedki uustulnukad, näiteks 2014. aasta drafti kolmas valik Joel Embiid, kes erinevate operatsioonide tõttu pole tänaseni NBA-s kätt valgeks saanud. Nerlens Noel jäi 2013. aastal Philadelphiaga liitudes terveks hooajaks eemale põlveliigese eesmise ristatisideme rebendi tõttu.

Embiid võttis ka eile Twitteris sõna, postitades endise 76ersi tegevdirektori Sam Hinkie kuulsa mantra "Usalda protsessi".

Simmons oli juba enne hooaja algust Philadelphia fännide südamesse pugenud. Hiljutises intervjuus kommenteeris ta seda ise nii: "Näha Philly (Philadelphia hellitusnimi - toim) peal inimesi minu särgis ringi kõndimas on teatud mõttes veider. Loodan, et saan Phillyle midagi tagasi anda."

208 cm pika ja 109 kg kaaluva noormehe esimene mäng Sixersi eest pidi olema tuleva teisipäeva hooajaeelne kohtumine Boston Celticsiga, kuid see jääb tal nüüd ilmselgelt ära.

Philadelphias polnud drafti esimest valikut enne Simmonsit 20 aastat - viimati oli selleks meheks 1996. aastal NBA ukse pauguga lahti löönud Allen Iverson, kes vedas klubi ajaloo esimese finaalini 2001. aastal.

Treener Brett Brownil oli plaan Simmonsit kasutada kõikidel positsioonidel, isegi mängujuhina. Meeskonnakaaslased olid austraallasest vaimustuses. "Ma pole kunagi temasuguse palluriga koos mänginud," kiitis ääremängija Dario Saric. "Kõik panevad talle pingeid peale, aga ma usun, et ta tuleb sellega toime."