Virtuaalreaalsuses (VR) üle kantavad mängud hakkavad olema lisatasuta kõiki mänge sisaldava tasulise League Passi üheks osaks ning et oma kodus vinget ülekannet nautida, on tarvis vaid Samsungi Gear VR peakomplekti ning sellega ühilduvat Samsungi nutitelefoni. Esimeseks selliselt üle kantavaks mänguks saab olema Sacramento Kingsi ja San Antonio Spursi 27. oktoobri kohtumine.

NBA ülemaailmse meedialeviku eest vastutava Jeff Marsilio sõnul võib just virtuaalreaalsus olla tugitoolispordi tulevik, konkureerides tõsiselt 3D-televisiooniga.

"VR-i on palju odavam toota ja tarbida," selgitas Marsilio. "Vaatajatel ei ole selleks näiteks vaja üle 3000 dollari maksvat televiisorit, vaid lihtsalt nutitelefoni, 100-dollarilist peakomplekti ning korralikku traadita internetiühendust."

Igal mängul saavad VR-vaatajad mängu nautida sisuliselt esireast. Võrreldes teleülekandega saavad VR-ülekannetel olema oma spetsiaalsed kommentaatorid, ekraanigraafika ning eriefektid. Näiteks saavad vaatajad pea tribüünide poole pöörates vaadata mängu statistikat ning muud informatsiooni.

Kuna NBA League Pass on kättesaadav ka Eestis, võib eeldada, et VR-mänge on juba järgmisest nädalast alates võimalik vaadata ka siinmail.