37-aastane McGrady mängis NBAs Toronto Raptorsi, Orlando Magicu, Houston Rocketsi, New York Knicksi, Detroit Pistonsi, Atlanta Hawksi ja San Antonio Spursi eest kokku 16 hooajal ning kogus 938 põhiturniiri kohtumise jooksul keskmiselt 17,1 punkti, 5,6 lauapalli ja 4,4 korvisöötu mängus.

Aastatel 2003-2004 tuli ta kahel hooajal järjest NBA parimaks skooritegijaks, saades Orlando eest kirja esmalt 32,1 ning seejärel 28 punkti mängu kohta. Tähtede mängule valiti mees karjääri jooksul seitsmel korral.

"Olin väga emotsionaalne. Ütlen ausalt - hakkasin nutma," kirjeldas McGrady oma reaktsiooni suurele aule. "Üritasin kohe oma naisele helistada, kuid mu silmad olid nii märjad ja käed värisesid nii kõvasti, et tegin mobiilis lahti kõik teised äpid peale helistamise."

Vahest kõige eredamalt on McGrady end korvpallisõpradele meelde jätnud eelmise kümnendi keskpaigast, kui ta koos Hiina hiiglase Yao Mingiga Rocketsis mängis.

McGrady nimel on ka NBA ajaloo üks kõige uskumatumaid tagasitulekuid, kui ta vedas 2004. aastal Rocketsi mängus San Antonio Spursi vastu võidule, visates kohtumise viimasel minutil 35 sekundiga koguni 13 punkti!

Kuulsuste Halli liikmeks saab tänavu ka üks eurooplane - selleks on endine Euroliiga punktimasin, kreeklane Nikos Galis. 11 nime sekka kuulub ka hiljuti surnud endine Chicago Bullsi peamänedžer Jerry Krause, kes pani aluse Michael Jordani ja Scottie Pippeni dünastiale.