Cavaliersi juhatus tegi mõneti ootamatu, kuid mõistetava sammu, kui suvel panused Blattile tegi ja mehe Euroopast NBA-sse tõi. Blatt näis olevat hea treener noorele ja arenevale meeskonnale.

Kuid siis otsustas maailma parim korvpallur LeBron James, et tuleb tagasi Clevelandi. Seejärel liitusid ka Kevin Love, Shawn Marion, Mike Miller ja teised ning Clevelandist sai areneva meeskonna asemel meeskond, kellelt oodatakse meistritiitlit.

Nüüdseks on Cavaliers pidanud 31 kohtumist ja kaotanud neist 13. Seda on Cavaliersi juhatuse ja kuuldavasti ka staarmängijate arvates liiga palju.

Blatt ei ole suutnud meeskonna kaitset paika saada. Lisaks ei toimi veel ka superkolmiku James-Love-Irving vaheline koostöö. Iseasi, kas see kõik treeneri süü on. Aga tema on see, kelle otsa esimesena vaadatakse. On ta ju lihtne märklaud - esimese aasta treener, kel puudub NBA-mängu ja juhendamis kogemus.

Kuuldavasti ei suuda Blatt mängijaid ohjes hoida. Tema sõnumid juhendatavatele olevat tihti kui hane selga vesi. Nii näiteks on tihti tähele pandud, et James ignoreerib väljakul selle ääres hüüdva Blatt'i märguandeid. Lisaks on James võtnud tihti üles mängujuhi koha ja seda ilma treeneri nõusolekuta. See tõi kaasa kaheksamängulise võiduseeria, kuid viimasest 11 kohtumisest on kaotatud kuus.

"Mina siin klubis arveid ei maksa," lausus James ajakirjanikele. "Mina mängin. Olen rahul nendega, kes minu meeskonnas on. Blatt on meie treener, kuid mingist tülist räägitakse ainult selleks, et müüa. See on kõik."

Esmaspäeval 30. juubelit tähistanud James on sarnase olukorra karjääri jooksul juba läbi elanud - täpselt sama juhtus aastad tagasi Miami Heatis, kus supermeeskonna esimesed kuud oodatud tulemusi ei toonud ja peatreener Erik Spoelstra esimesena pahameele alla jäi. Asi lõppes nelja järjestikuse finaali ja kahe meistritiitliga. Saab näha, kuidas läheb Blattil.