Tänavust drafti ootab suure põnevusega ka Euroopa korvpallipublik, sest kaalul on ka viimase paari aastakümne parima noormängija, sloveeni Luka Doncici tulevik. Milline NBA tiim otsustab Euroopa meistri, Euroliiga tšempioni ja Euroliiga MVP enda ridadesse võtta?

Kui veel mõned kuud tagasi peeti Doncicit esimese valiku kandidaadiks, siis viimastel nädalatel on ilmnenud, et ootamatult paljudel meeskondadel on 19-aastase Madridi Reali mängija võimete ja potentsiaali osas kahtlusi. Esimese valiku õigust omav Phoenix Suns on USA meedia teatel näiliselt kindel võimsas tsentris Deandre Aytonis, kes peaks kõigi eelduste kohaselt olema esimene valik - ülejäänud draft näib aga hetkel võrdlemisi lahtine, arvestades ka seda, et kaarte võivad segada viimase hetke vahetustehingud.

Teisena valida saava Sacramento Kingsi peamänedžer Vlade Divac on varem korduvalt endise jugoslaavia päritolu mängijaid eelistanud - alles kaks aastat tagasi vahetati enda ridadesse näiteks serblane Bogdan Bogdanovic, samuti on drafti teisest ringist aeg-ajalt ikka mõni eurooplane valitud. Seda kummalisem on asjaolu, et osade andmete kohaselt ei ole Divac Doncici võimetest eriti vaimustuses, mistõttu võib sloveen draftijärjekorras pisut tahapoole libiseda. Kings kaalub tõsiselt Doncicile korvialuse mehe Marvin Bagley III eelistamist.

Kõige tõenäolisemaks kandidaadiks Doncici värbamisele on praegu kolmanda valikuõigusega Atlanta Hawks, kus Sloveenia koondislane hakkaks tagaliinis koos pallima sakslase Dennis Schröderiga.

Drafti tipus võivad kaubaks minna veel pikkade käte ja lootustandva viskega tsenter Mohamed Bamba, hea skooritegemise ninaga eesliinimees Michael Porter jr, kaitsespetsist tsenter Jaren Jackson jr. Huvitav saab olema ka vaadata seda, kus maandub kolledžis uskumatuid viskekontserte korraldanud Trae Young, keda on siin-seal võrreldud isegi noore Stephen Curryga.

NBA draft algab Eesti aja järgi täna öösel kell kaks.