Esimesel mängudeõhtul (Eesti mõistes mängudeööl) on kavas küll vaid kolm kohtumist, kuid see-eest on tegu väga magusate matšidega. Meie aja järgi kell 2.30 öösel panevad palli mängu tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers ning uue näo saanud New York Knicks, kell 5.00 alustavad oma hooaega Portland Trail Blazers ning Utah Jazz ning õhtu-öö lõpetavad kell 5.30 Kevin Durant ja Golden State Warriors, kes võtavad kodus vastu San Antonio Spursi.

Avaöö naelaks on kahtlemata Warriorsi ja Spursi kohtumine. Suvel vabaagendi Duranti endale meelitanud Golden State'i peetakse juba enne hooaja algust üheks NBA ajaloo kõige tugevama algviisikuga meeskonnaks, kuid Duranti palkamiseks tuli Steve Kerri meeskonnal loobuda nii mõnestki olulisest vahetusmehest. Sellest hoolimata on Warriorsi lõpuminutite viisik (Stephen Curry, Klay Thompson, Andre Iguodala, Kevin Durant, Draymond Green) selline bande, mida näevad oma õudusunenägudes ilmselt kõik ülejäänud liiga treenerid.

Spursi meeskond elas suvel üle ühe ülimalt märgilise "vahetuse" - 19 aastat meeskonda vedanud Tim Duncan otsustas ketsid varna riputada, meeskond tõi aga sama kohta täitma 36-aastase Pau Gasoli, kes mullu näitas Chicago Bullsi ridades, et hoolimata üha kasvavast vanusenumbrist suudab hispaanlane endiselt korralikku statistikat toota ning meeskonnale kasulik olla. Tony Parker ja Manu Ginobili on juba päris mitu hooaega samuti tagaplaanile jäänud, lubades kerkida uuel superstaaril Kawhi Leonardil, kes on algaval hooajal hea aasta korral tõsine kandidaat nii põhihooaja kõige väärtuslikuma mängija (MVP) kui ka parima kaitsemängija tiitlile.