Kui viis aastat tagasi kukutas Leonard LeBron Jamesi ja Co, siis nüüd pani ta punkti Golden State Warriorsi eduteele. Teise säärase trikiga sai Leonard koheselt külge ka superklubide kukutaja tiitli. 1995. aastal loodud Raptorsi meeskonnale oli see esimeseks triumfiks, tegemist oli ka esimese korraga, kus NBA trofee läheb Kanadasse.

Nüüdseks kahel korral NBA tšempioniks kerkinud Leonard võitis seejuures mõlemas finaalseerias ka kõige väärtuslikuma mängija tiitli. Sellega sai temast esimene mängija, kes suutnud finaalseeria MVP trofee võita nii lääne- kui ka idakonverentsi klubiga. Seekordses finaalseerias viskas Leonard keskmiselt 28,5 punkti.

2014. aasta finaalseerias jäi tema arvele 17,4 punkti ja 6,2 lauapalli. Toona hinnati teda aga eriti kõrgelt just suure panuse tõttu kaitsemängus, kus ta suutis LeBron Jamesi hoogu tublisti pidurdada.

„Selliste hetkede nimel mängingi ma korvpalli. Nende hetkede nimel lähen ma trenni,“ teatas Leonard seekordse finaalseeria järel ESPN-ile.

Leonardist sai alles kolmas mängija, kes võitnud Russell Trophy kahe erineva tiimi ridades. Eelnevalt on sellega hakkama saanud ainult Kareem Abdul-Jabbar (Bucks ja Lakers) ning LeBron James (Cavaliers ja Heat).

Lisaks on ta neljas mängija, kes suutnud võita finaalseeria MVP tiitli oma esimesel hooajal klubis. Eelnevalt on säärase saavutuseni jõudnud Magic Johnson 1980. aastal Lakersiga, Moses Malone 1983. aastal Philadelphia 76ers-iga ning Kevin Durant 2017. aastal Warriorsiga.

Eeloleval suvel on Leonardist saamas vabaagent. ESPN-i teatel läheb Raptorsi äss püüdma maksimaalset lepingut, kus ta tahab viie hooaja eest teenida 190 miljonit USA dollarit. Kui ta tahab kokkuleppele jõuda mõne teise tiimiga, siis ta võiks nelja hooaja eest küsida 140 miljonit dollarit.

Vaatamata suurtele saavutustele peetakse 27-aastast ameeriklast NBA kõige müstilisemaks superstaariks. Seda eelkõige tema tagasihoidlikkuse tõttu. Nagu laialdaselt tõdetakse, siis mees hea meelega palju ei räägi ja ega tema kohta just ülemäära palju keegi ei teagi.