Skandaal tuli päevavalgele nädala keskel, kui anonüümseks jääda soovinud allikad avaldasid LA Timesile, et olid saatnud kohalikule šerifiosakonnale kaebuse, sest nägid üht politseinikku näitamas helikopteri õnnetuspaigas tehtud pilte, kus oli näha ka surnukehasid, ühes Norwalki linna baaris. Los Angelese šerifiosakonna juht teatas neljapäeval, et asuvad asja uurima.

Reedel kirjutas LA Times, et kui tavaliselt viiakse politseijaoskonnas läbi ametlik sisejuurdlus, siis sel korral paluti väljaande andmetel politseinikel lihtsalt juhtidele tegu üles tunnistada ja pildid ära kustutada ning siis nad pääsevad ka juriidilistest tagajärgedest. Timesiga rääkinud allikad kartsid aga, et kõnealuste piltide kustutamine võib tähendada asitõendite hävitamist.

Šeriff Alex Villanueva ei soovinud piltide kustutamist kinnitada. Kapten Jorge Valdez rääkis kolmapäeval Los Angeles Timesile, et ta pole ühestki kaebusest kuulnud ning ühtegi käsku fotosid kustutada pole antud. Ajalehe andmetel oli aga Valdez just üks meestest, kes kaebusega tegeles.

Kuigi Villanueva ega Valdez ei vastanud neljapäeval ega reedel ajakirjanike täpsustavatele küsimustele, avaldati reedel pressiteade, kus seisis, et "ollakse väga häiritud mõttest, et politseinikud võiksid nii tundetult käituda". "Põhjalik uurimine viiakse läbi, mille peamine prioriteet on ohvrite ja nende lähedaste väärikuse ja privaatsuse kaitsmine," lisati teates.

Joseph Giacalone, kes New Yorkis John Jay kolledžis politseinikke õpetab, arvas, et Los Angelese maakohus peaks omakorda alustama juurdlust selle osas, kuidas kohalik šerifiosakond kogu probleemi käsitles. "Nüüd on kogu uurimine määritud. Vahet ei ole, mis järeldusele šerifiosakond jõuab, rahva seas on juba tekkinud palju küsimärke."