23-aastane Lillard valiti Blazersi poolt eelmise aasta draftis kuuenda valikuna ja noor mängujuht pidi terve hooaja vältel mängima keskmiselt 38,6 minutit mängu kohta. Lillard sai küll väljakutsega hakkama, kuid nüüd tunnistas mängumees, et järgmisel hooajal ta nii palju enam mängida ei soovi.

"Mängides nii palju minuteid, võib su keha vahel väsida. Niiviisi ei saa aga mängida kõige kõrgemal tasemel," ütles Lillard USA Today'le.

Trail Blazers vajas eelmisel hooajal Lillardi teeneid aga väga, sest meeskonna pink oli pehmelt öeldes katastroofiline. Nii kogunes Lillardi arvele lõpuks 3167 mänguminutit, mis oli liiga suurim näitaja.

Tänavusel suvel on Trail Blazers asunud Lillardi olukorda parandama: draft'ist võeti Lillardi sõber, tagamängija C.J. McCollum ja vabaagendina lisati Utah Jazz'ist Mo Williams. Lillard arvab, et nendest muudatustest esialgu piisab. "Me vajasime pikemat pinki väga ja me saime selle. Ma arvan, et need täiendused on meie meeskonnale suureks toeks, nüüd peame leidma vaid ühise meeskonnavaimu," ütles Lillard.